Síla přírody přehled

Jane Harper

Pět žen neochotně popadne krosny a vyrazí po rozbahněné cestě vpřed. Vrátí se však jen čtyři. Pro kolegyně z kanceláře to měl být výlet, který je vymaní z klimatizované komfortní zóny a povzbudí v nich houževnatost a týmového ducha. Jedna z nich se ale z pochodu australskou buší nevrátí a každá ze zbylých žen popisuje proběhlé události trochu jinak. Agent federální policie Aaron Falk se snaží zjistit, co se s Alicí Russellovou stalo. Pohřešovaná totiž o svém zaměstnavateli i spolupracovnících ví mnohé. Její kolegyně Falkovi vyprávějí o dnech prožitých na cestě — o strachu, násilí a ztracené důvěře. Vyšetřování zavede agenta hluboko do odlehlého lesa. V horách na něj čeká odhalení tajemství, spletitá síť osobních i pracovních vztahů a také zrada. Došlo však k vraždě? Jak dobře vlastně známe lidi, se kterými trávíme v práci tolik času?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Dobrodružné
Vydáno: 2019 , Host
Originální název: Force of Nature, 2017

Co říkají o knize uživatelé?

Názory čtenářů na tuto knihu se rozcházejí. Někteří vyzdvihují napínavé prvky a atmosféru australské buše. Jiní však považují příběh za slabší ve srovnání s předchozím dílem. Kritika se zaměřuje na nedostatek napětí a rozvinutí postav. Vztahy mezi ženami a jejich interakce v extrémních podmínkách jsou častým tématem komentářů. Celkově se čtenáři shodují, že kniha má své silné i slabé stránky, ale stále nabízí zajímavý pohled na lidskou psychiku a dynamiku skupiny. Více v komentářích.

Komu by se kniha Síla přírody mohla líbit?

• Čtenáři detektivek s psychologickým podtextem
  • Milovníci příběhů odehrávajících se v přírodě
  • Fanoušci autorčiných předchozích děl
  • Čtenáři hledající napětí a intriky
  • Ti, kdo mají zájem o ženské postavy a jejich vztahy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Síla přírody. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Mishi
08.10.2025

Začátek je vlastně dost pozvolný. Teambuilding v australské buši a jedna ztracená žena. Jenže postupně atmosféra houstne. Čím hlouběji se skupina žen noří do neznáma, tím beznadějnější se zdá hledání. Výborně popsané prostředí, úplně jsem cítila studené kapky na tváři.

všech 90 komentářů

Související novinky - Síla přírody (1)

Knižní novinky (22. týden)

26.05.2019

Kniha Síla přírody v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně156x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Jane Harper také napsal(a)

Jane Harper
australská, 1980