Poutník, čarodějnice a červ přehled
Příběhy z Alagaësie série
1. díl
Poutník a prokleté dítě. Kouzla a magie. A samozřejmě draci... Vítejte zpátky ve světě Alagaësie. Už je to rok, co Eragon opustil Alagaësii, aby vyhledal vhodný domov k založení nové generace Dračích jezdců. Teď se potýká s nekonečnou záplavou úkolů: výstavbou velké pevnosti, dohadováním s dodavateli zásob, hlídáním dračích vajec, jednáním s bojovnými urgaly a povýšenými elfy. Vytržení z každodenní rutiny však nabídne vidění Eldunarí, nečekaná návštěva a také vzrušující urgalská pověst, jež mnohé změní... Potěšte se jedinečnou fantazií Christophera Paoliniho v nové sbírce příběhů ze světa světoznámé série Odkaz Dračích jezdců. Kniha obsahuje tři nové příběhy z Alagaësie doplněné o historky z Eragonova života. Nechybí výňatek z pamětí čarodějnice a věštkyně Angely od samotné Angely Paoliniové... živoucí předlohy této nezapomenutelné postavy.... celý text
Originální název: The Fork, the Witch, and the Worm: Eragon, 2018
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha, která se vrací do světa Alagaësie, vyvolává smíšené pocity. Někteří čtenáři ji vnímají jako slabé pokračování Eragona, zatímco jiní oceňují nostalgii a čtivost povídek. Kritika se zaměřuje na nedostatek nových informací a slabou provázanost příběhů. Povídky jsou krátké a mnozí čtenáři by uvítali hlubší a komplexnější příběh. Přesto se najdou i ti, kteří si návrat do tohoto fantastického světa užili a těší se na další příběhy. Více v komentářích.
Komu by se kniha Poutník, čarodějnice a červ mohla líbit?
- Fanoušci série Odkaz dračích jezdců
- Čtenáři hledající krátké příběhy
- Milovníci fantasy literatury
- Ti, kdo se těší na návrat do známého světa
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poutník, čarodějnice a červ. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 135 komentářůSouvisející novinky - Poutník, čarodějnice a červ (2)
Rowling, Nesbø, Paolini aneb podzim podle AM
13.09.2019
Knižní novinky (37. týden)
08.09.2019
„Někdy bylo jednodušší bojovat v bitvě než řešit drobnosti všedního života.“
„Tornak: Občas musíš zůstat a bojovat, řekl. Útěk někdy nepřipadá v úvahu. Už to chápeš?“
všech 11 citátů najdete u autoraKniha Poutník, čarodějnice a červ v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 10x |
| v Přečtených | 887x |
| ve Čtenářské výzvě | 106x |
| v Doporučených | 39x |
| v Mé knihovně | 399x |
| v Chystám se číst | 242x |
| v Chci si koupit | 92x |
| v dalších seznamech | 9x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
draci fantasy pro děti dobrodružství pro dospívající mládež (young adult) fantasy povídkyČást díla
Čarodějnice 2018 |
Červ 2018 |
Poutník 2018 |
Christopher Paolini také napsal(a)
| 2004 | Eragon |

89 %
55 %
77 %

Povím to takhle.
Není to žádný zázrak, ale ani to není hrůza. Očekával jsem od té knihy povídky o Eragonovi a ještě nějaké jiné. Příjemně mě překvapilo když tam byla jedna kapitola o Murtaghovi, protože toho jsem nečekal, ale tady byl největší kámen úrazu. Já se snažím chápat jak je práce překladatele těžká a taky vím, že kolem Eragona je spostu takovích překladovích drnů a né gramatických, ale takového typu že v jedné knížce se to jmenuje takhle a v další je to úpně jinak napsaný.
To co jsem, ale spatřil byla noční můra.
Ve všech Eragonských knihách se Murtaghův drak jmenuje Trn a jen v téhle knížce si to překladatel rozmyslel a pojmenoval ho Thorn.
Doslova, to tam neměl nějaké lidi kteří by to zkontrolovali a nevšimly si, že to je úpně jinak než v jiných knížkach!!! A navíc tam byly další podobné chyby, třeba snílci jsou najednou spáčí. Navíc to spáčí vůbec nesedí, protože ten kult hlavně sní a né spí.
Absolutně nechápu kteréj nevšímavej člověk to překládal.
Pak jsem se ty chyby snažil nevnímat a nějak to šlo. Nějakou dobu tam byla čarodějnice Angela což mě taky štvalo, protože ji nemám rád. Pořád musí ze sebe dělat nějakou tajemnou záhadu. Pak čtvrtinu knihy tvořil příběh o Červovi z Kulkarasu, který taky stál za nic. Jenom na konci se to celkem spravilo a nabralo zvrat.
Kniha byla celkově krátka a o Eragonově novém životě jsme se nedozvěděli nic.
Toť vše co tomu říkám.