Lovec jelenů přehled
Příběhy Kožené Punčochy série
1. díl >
Tato knížka je prvním dílem ze slavné autorovy pentalogie a dobrodružství bílého lovce přezdívaného Sokolí oko a jeho indiánských přátel v období bojů Francouzů a Angličanů o nová území v Severní Americe. Jiný, stručnější překlad J. Joska oproti vydání z r. 1960.
Originální název: The Deerslayer, 1841
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovec jelenů. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 27 komentářůSouvisející novinky - Lovec jelenů (1)
E-knihy na dovolenou (2. část) aneb dalších 25 nově přidaných eknih zdarma
18.08.2025
Ocenění knihy (1)
1961 -
Deutscher Jugendliteraturpreis
(Sonderpreis)
Kniha Lovec jelenů v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 250x |
| ve Čtenářské výzvě | 4x |
| v Doporučených | 13x |
| v Mé knihovně | 169x |
| v Chystám se číst | 47x |
| v Chci si koupit | 19x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
zfilmováno 18. století americká literatura Indiáni divočina Severní Amerika boj o život lovci bojovníci dobrodružné romány prérieJames Fenimore Cooper také napsal(a)
| 1963 | Stopař |
| 1991 | Lovec jelenů |
| 1967 | Prérie |
| 1964 | Průkopníci |
| 1991 | Poslední Mohykán |

89 %

Do rukou se mi prozatím dostala pouze kniha Poslední Mohykán, kterou jsem od dob svého dětství četla už dokonce opakovaně a také ji považuji v rámci daného žánru za naprosto vynikající. Když se mi tedy - bohužel až nyní - naskytla příležitost si přečíst knihu, která jí předchází, neváhala jsem ani na okamžik ;-). Připojuji se sice i ke kritickým ohlasům, i já jsem si totiž všimla, že trpí určitou rozvláčností a zdlouhavými popisy, ale navzdory tomu ji hodnotím počtem nejvyšším, hlavně z nostalgie.
Příběh jako takový je dobrodružný a místy i napínavý, autor do něj zabudoval také určitou dávku romantiky, aniž by ovšem sklouznul do laciného sentimentu. Ohledně děje nebudu tentokrát psát vůbec nic ;-), prozradím už snad jen to, že kniha je i místy smutná, což je ovšem dáno logikou příběhu, který autor umístil do doby, kdy Indiání ještě bojovali za svá práva proti bílým dobyvatelům.