Příběh s vůní lípy přehled
Každý z nás má někde svoji chybějící polovinu. Miriam Blahová opět kombinuje emotivní příběh ze současnosti s poutavou historickou linkou. Grafička Johana sama vychovává autistickou dceru a po zklamání nemá na nový vztah náladu ani čas. Její pozornost se marně snaží upoutat Aleš, který má se synem stejnou zkušenost. Johana však nedokáže čelit realitě a raději uniká k rozepsaného románu své kamarádky Mariky, v němž jejího dědečka Antonína osud během druhé světové války zavede až do Palestiny a bojů v severní Africe, kam ho věrně doprovází přítel Vojtěch. V rodné vsi oba vyhlíží Květa s polovinou lipového listu. Tu druhou střeží muž, kterému patří její srdce. Johana se z vyprávění dozvídá dávné tajemství, touží po lásce, ale bojí se otevřít srdce. Najde v minulosti odvahu opět milovat a završí tak příběh s vůní lípy?... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Příběh s vůní lípy" vyvolává silné emoce a dojetí. Hlavní postava Johana, matka autistické dcery Nely, prochází náročnou cestou. Její příběh se prolíná s historickou linkou z druhé světové války, která přináší další hloubku. Čtenáři oceňují, jak autorka zachytila realitu výchovy dětí s autismem a zároveň ukázala sílu lásky a přátelství v těžkých časech. Všechny dějové linky jsou poutavé a čtenáři se shodují, že kniha je emotivní a nezapomenutelná. Více v komentářích.
Komu by se kniha Příběh s vůní lípy mohla líbit?
- Čtenáři hledající silné emocionální příběhy
- Rodiče dětí s autismem
- Milovníci historických románů
- Fanoušci autorčiny předchozí tvorby
- Ti, kdo ocení propojení minulosti a přítomnosti
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběh s vůní lípy. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 29 komentářůSouvisející novinky - Příběh s vůní lípy (1)
Malý lhář, Ztraceni spolu a další knižní novinky (38. týden)
14.09.2025
Kniha Příběh s vůní lípy v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 93x |
| ve Čtenářské výzvě | 2x |
| v Doporučených | 4x |
| v Mé knihovně | 71x |
| v Chystám se číst | 166x |
| v Chci si koupit | 29x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Miriam Blahová také napsal(a)
| 2022 | Příběh slunečnice |
| 2024 | Příběh mateřídoušky |
| 2023 | Příběh akvamarínu |
| 2024 | Srdcová desítka |
| 2021 | Letní kraťasy |

92 %

Před chvílí jsem dočetla a cítím dojetí i rozechvění, závěr příběhu v jeho historické části byl velmi dojemný, smutný, přesto nádherný! To jsou mé první dojmy z knížky, která si zaslouží plný počet hvězdiček. Miriam Blahová dokazuje, že krásný a silný příběh nemusí mít stovky stran, aby se dotkl našeho srdce. Obě dějové linky jsou skvělé, i když u mě vede jako vždy ta z minulosti. Krásné to bylo, jen je mi líto, že se poloviny lipového listu nikdy nespojily!