Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918) přehled
Pražské mordy série
1. díl >
Pražské mordy navazují v mnohém na populární cyklus Pražských příběhů. Popisují více než padesát skutečných kriminálních případů z posledních let monarchie. Mapují svět pražské prostituce. Autor sleduje pátrání tehdejších detektivů, okolnosti, jež vedly k dopadení pachatelů. Kniha zahrnuje i případy, které se nikdy nepodařilo objasnit nebo samotný zločin před soudem prokázat. Dan Hrubý přitom situuje celé vyprávění do konkrétních čtvrtí, ulic a domů, takže se čtenář může vypravit v jeho stopách. Hledat místa, kde se mordy i další neblahé skutky odehrály, kde žili pachatelé i jejich oběti. Pozná tak docela jinou Prahu, a kdykoli bude v budoucnu procházet kolem, vzpomene si… Kniha obsahuje stovky obvykle dosud neznámých fotografií.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918). Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 11 komentářůSouvisející novinky - Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918) (1)
Knižní novinky (35. týden)
29.08.2021
Kniha Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918) v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 73x |
| ve Čtenářské výzvě | 10x |
| v Doporučených | 5x |
| v Mé knihovně | 62x |
| v Chystám se číst | 75x |
| v Chci si koupit | 32x |
| v dalších seznamech | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Praha historie, dějiny 19.-20. století zločiny 1. pol. 20. století pragensia stará Praha skutečné kriminální případy 2. pol. 19. století podle skutečných událostíDan Hrubý také napsal(a)
| 2015 | Pražské příběhy - Na cestě Malou Stranou |
| 2021 | Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918) |
| 2005 | Zelený Raoul: Deset let České republiky očima ufona |
| 2016 | Pražské příběhy 2 - Cesta na Hradčany, Nový Svět a zpátky na Malou Stranu |
| 2021 | Pražské mordy 2 - Skutečné kriminální případy z let první republiky (1918–1938) |

89 %
77 %

Knihu jsem koupil jen proto, že byla v akci spolu s ostatními autorovými díly. Odrazoval mě její název, kdy jsem měl představu jakýchsi výtahů z dobových Blesků. Autor ale nezklamal, témata zpracoval parádně po svém. Navzdory názvu se nejedná jen o mordy, ale i o jiné zajímavé případy. V paměti mi utkvěl zejména případ, kdy žárlivý manžel zapíchl svou manželku a zranil jejího domnělého milence. A byl osvobozen (!!!). Neuvěřitelné, jaká v této oblasti byla tehdy představa o spravedlnosti. Jakoby určitá manželčina koketérie mohla být ospravedlnitelným důvodem pro takové činy (navíc v tomto případě ke skutečné nevěře vůbec nedošlo). A dále mě zasáhla sebevražda té mladé herečky, která kvůli rodičovskému vyčítání vyskočila z okna. Jinak jediné, co bych autorovi vytkl, je, že občas chybí informace, jak byl ten který pachatel potrestán (popř. chybí informace, že tuto informaci nelze dohledat).