Povznesení přehled

Stephen King

Scott Carey vypadá stále stejně, přesto ale neustále ztrácí na váze. Je tu také pár dalších podivností. Váží stejně v oblečení i bez něj. Se svým problémem se svěřuje doktoru Ellisovi. Kromě toho se Scott ve městečku Castle Rock, kde se odehrává celá řada Kingových příběhů, potýká s problémy s lesbickým párem, jejichž pes pravidelně vykonává svou potřebu na Scottově trávníku. Jedna z majitelek je přátelská, druhá studená jako led. Snaží se otevřít v Castle Rocku restauraci, místní komunita je však vůči homosexuálnímu páru zaujatá. Když Scott pochopí předsudečné myšlení včetně vlastního, snaží se pomoci. Nepravděpodobné spojenectví, každoroční běžecký závod a tajemství Scottova trápení nakonec probouzí v lidech, kteří sobě i ostatním „dopřávali“ tolik zlého to nejlepší.... celý text

Literatura světová Horory Novely
Vydáno: 2019 , Beta-Dobrovský
Originální název: Elevation, 2018

Co říkají o knize uživatelé?

Stephen King opět dokazuje svůj talent psát příběhy, které oslovují široké spektrum čtenářů. Novela "Povznesení" se vyznačuje originálním nápadem a příjemným stylem vyprávění. I když se nejedná o horor, King dokáže zachytit lidské vztahy a předsudky v maloměstském prostředí. Příběh je protkán jemným humorem a hlubokými myšlenkami, které nutí k zamyšlení. Čtenáři ocení jeho schopnost vytvořit nezapomenutelné postavy a situace, které zanechávají trvalý dojem. Kingova zralost a umění vyprávět příběhy se opět projevují v této knize, která je nejen zábavná, ale i podnětná. Více v komentářích.

Komu by se kniha Povznesení mohla líbit?

• Fanoušci Stephenova díla
  • Čtenáři hledající příběhy s hlubokým poselstvím
  • Milovníci literatury s prvky nadpřirozena
  • Příznivci příběhů o mezilidských vztazích

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Povznesení. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Kurt_Teplice
27.11.2025

Velice melancholické čtení, které se mi úplně zhmotňovalo před očima (v hlavní roli David Harbour) a vyvolávalo ve mě pocity jako Podivuhodný příběh Benjamina Buttona - naprosto lidský, silný příběh s jednou nadpřirozenou premisou. King emoce zkrátka umí.

všech 205 komentářů

Související novinky - Povznesení (1)

Knižní novinky (37. týden)

08.09.2019

Ocenění knihy (1)

2018 - Goodreads Choice Awards (Horor)

Kniha Povznesení v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně408x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi