Poslední pohled přehled
Říká se, že láska hory přenáší. Ale co když voní po formaldehydu? Zpočátku je to jen obyčejný rozhovor dvou žen: o touze, osamění a zvláštní přitažlivosti. Ale čím víc Soňa vypráví, tím víc začíná něco skřípat. Nejspíš nejde jen o lásku. Rozhovor, který začíná jako intimní zpověď, se pomalu mění v mrazivou sondu do hlubin posedlosti a… něčeho, co není snadné pojmenovat.... celý text
Štítky knihy:
thrillery patologie české horory temná romance (dark romance) Vydáno: 2025 , Golden Dogvíce info...
Co říkají o knize uživatelé?
Poslední pohled je krátký, ale intenzivní příběh o přátelství a lásce. Dvě kamarádky, Soňa a Valentýna, se setkávají, aby probraly své životy. Soňa se zamilovala do tajemného muže, což vyvolává obavy u její přítelkyně. Autorka mistrovsky zachycuje nuance lidských vztahů a psychologii postav. Čtenáři oceňují svižný styl a překvapivé zvraty, které příběh posouvají do temnějších vod. Kniha je doporučována jako skvělá jednohubka pro milovníky napětí a emocí. Více v komentářích.
Komu by se kniha Poslední pohled mohla líbit?
- Čtenáři hledající napínavé příběhy
- Milovníci psychologických analýz postav
- Fanoušci krátkých, ale intenzivních literárních děl
- Čtenáři, kteří ocení temné prvky v příbězích
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední pohled. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 28 komentářůSouvisející novinky - Poslední pohled (1)
Schované jizvy, Ale ona si začala a další knižní novinky (27. týden)
29.06.2025
Kniha Poslední pohled v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 60x |
| ve Čtenářské výzvě | 1x |
| v Doporučených | 6x |
| v Mé knihovně | 43x |
| v Chystám se číst | 21x |
| v Chci si koupit | 9x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Tereza Kadečková také napsal(a)
| 2020 | O dracích a lidech |
| 2023 | Jiný kraj |
| 2023 | Ve větvích Yggdrasilu |
| 2022 | O dracích a Sedmi |
| 2025 | Daleké království |

74 %
91 %

Před koncem března jsem sáhla ještě po jednom Zrnku do měsíčního tématu Archivního čtení na Instagramu u @archiv_666 - a má volba padla na kratičkou jednohubku od Terezy Kadečkové, která vlastně byla i mým prvním setkáním s autorkou.
Dvě dlouholeté kamarádky, Soňa a Valentýna, se sejdou u vína. Soňa má co vyprávět, v jejím životě se totiž objevil nový muž. V lásce nikdy neměla moc štěstí, ale teď to vypadá, že konečně narazila na toho pravého. Nebo snad ne? Filip, její nový ctitel, totiž pracuje v pohřebním ústavu jako balzamovač a zdá se, že jeví až nezdravý zájem o mrtvoly. Intimní zpověď kamarádky začne postupně nabírat temnější tón a Valentýna si začne u Filipa všímat spousty červených vlajek. A nemá náhodou pár rudých praporků nad hlavou i samotná Soňa?
Autorka nám servíruje úsporný, ale přesto skvěle vypointovaný příběh. Na několika málo stranách mnohokrát změníte názor na hlavní protagonisty - hlavně u Soni, u níž nejdříve soucítíte s její smůlou na muže, následně kroutíte hlavou nad chováním ke kamarádce Valentýně a nakonec obracíte oči v sloup nad její naivní posedlostí a říkáte si, jestli si ty vztahové problémy náhodou nepůsobí sama. A i když u Filipa máte od začátku jasno, že je chodící red flag a nejspíš i trochu úchylák, nakonec o všem začnete pochybovat, aby... ale dost už, nebudu víc prozrazovat, přečtěte si to sami!
Každou kapitolu vždy uvádí Valentýna a přidává svoje postřehy, poté dostává slovo Soňa a promlouvá přímo k nám. Tato forma dialogu (no, v případě Soni spíše monologu) je velice organická a autentická, jako byste u vína seděli s nimi, a autorce se skvěle podařilo zachytit i přirozenou hovorovou řeč. V ději nečekejte nic nadpřirozeného, ale jak ráda říkám, hrůzu dokážou vytvořit i sami lidé - a co si budeme, randění je někdy horor sám o sobě!
Doporučuji jako temnou jednohubku pro fanoušky morbidních příběhů!
Hodnocení: 4*
Tento komentář také najdete na mém bookstagramu @knihy_a_kava :)