Poslední knihkupectví přehled
Grace Bennettová přichází v srpnu 1939 do Londýna a sní o novém začátku. Skončí ale jako pomocnice v malém zaprášeném knihkupectví. A to je problém – obchodu sice rozumí, jenže na čtení zatím nikdy neměla čas. Pak jí jeden milý mladý muž představí Hraběte Monte Christo a je z toho láska. Grace dočista propadne knihám a příběhům, které ji odvádějí od stále hrozivější situace. Muži odcházejí do války a mnozí se už nevrátí, děti jsou evakuovány na venkov a z nebe padá zkáza, která obyvatele připravuje o domovy, obživu i blízké. A když jednou v krytu vyděšená sousedka požádá Grace, aby četla nahlas, stanou se z toho pravidelná setkání s příběhy, která pokračují v prostorách knihkupectví. Z posluchačů se stanou přátelé, které spojuje nejen útěcha nacházená v síle slov, ale také ochota podat pomocnou ruku a nenechat druhého padnout.... celý text
Originální název: The Last Bookshop in London, 2021
Co říkají o knize uživatelé?
Tato kniha je pro čtenáře, kteří hledají příběh s hlubokým emocionálním nábojem. Válka a láska ke knihám se prolínají v dojemném vyprávění o Grace, která se stává knihovnicí v Londýně během druhé světové války. Její odhodlání a vášeň pro literaturu pomáhají lidem najít útěchu v těžkých časech. Recenzenti chválí silné poselství a schopnost příběhu dotknout se srdcí čtenářů, což z něj činí nezapomenutelný zážitek. Mnozí doporučují tuto knihu jako povinnou četbu pro všechny milovníky literatury. Více v komentářích.
Komu by se kniha Poslední knihkupectví mohla líbit?
- Čtenáři hledající inspiraci a naději
- Milovníci válečné literatury
- Fanoušci příběhů o knihách a knihkupectvích
- Osoby toužící po emocionálních a dojemných příbězích
- Čtenáři, kteří oceňují silné ženské postavy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední knihkupectví. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 152 komentářůSouvisející novinky - Poslední knihkupectví (2)
Knižní novinky (48. týden)
28.11.2021
Knižní novinky (34. týden)
23.08.2021
„Nezáleží na tom, jak bojujete, ale že nikdy nepřestanete....“
„Čtení je... Je to jako vypravit se někam a nepoužít ani vlak, ani loď, odhalovat nové, neuvěřitelné světy.“
všech 7 citátů najdete u autoraKniha Poslední knihkupectví v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 658x |
| ve Čtenářské výzvě | 262x |
| v Doporučených | 54x |
| v Mé knihovně | 279x |
| v Chystám se číst | 492x |
| v Chci si koupit | 89x |
| v dalších seznamech | 15x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
druhá světová válka (1939–1945) přátelství, kamarádství Londýn Velká Británie bombardování knihkupectví knihyMadeline Martin také napsal(a)
| 2021 | Poslední knihkupectví |
| 2023 | Špionka v knihovně |
| 2024 | Recept na skandál |
| 2024 | Setkání spřízněných duší |
| 2024 | Jak svést vévodu |

85 %
75 %
Poslední knihkupectví
Další kniha popisující válečnou dobu, tentokrát v Anglii; větší část děje zachycuje situaci obyvatel Londýna při nepřetržitém bombardování na přelomu let 1940 a 1941. Jedno velké překvapení: hlavní postava nejenže není vášnivá čtenářka, ale vůbec knihy nezná – dost velký handicap, když má pracovat v knihkupectví. Ale jak se dalo očekávat, to vše se změní díky chápavému postaršímu knihkupci, u něhož je zaměstnána, a hlavně díky sečtělému mladému muži, do něhož se hlavní hrdinka zamiluje.
Abych řekla pravdu, nejvíce mě oslovily detaily z válečného Londýna: děti odsunuté na venkov, květinové zahrádky přeměněné na zeleninové, noční občanské hlídky, postupně se rozšiřující seznam přídělových potravin. Ani knihy a knihkupectví, ani víceméně nijaká milostná linka, takže tahle kniha určitě nepatří k těm, které bych nechtěla na své knižní pouti minout . . .