Portrétoval anglickou královnu: Franta Bělský, česko-britský příběh 20. století přehled

Bohumil Vostal

Výpravná publikace dlouholetého novináře a zpravodaje České televize v Londýně Bohumila Vostala Portrétoval anglickou královnu představuje fascinující příběh sochaře královské rodiny Franty Bělského, plný odvahy, utrpení a inspirace, a to od raného dětství přes emigraci až po léta v britském království, kdy se z něj stal natolik uznávaný umělec, že měl jako jediný Čech tu čest ztvárnit královskou rodinu, a to nejen samotnou Alžbětu II., ale i prince Philipa nebo prince Williama. Kniha přináší kromě poutavého a dramatického životního osudu jednoho z nejpozoruhodnějších, a přitom málo známých umělců, které Československá republika zrodila, i exkluzivní citace z Bělského nikdy nevydaného rukopisu Svět za kanálem, doposud nepublikované fotografie, kresby a mnoho nových zjištění o životě sochaře, jenž byl přímo napojený na vlivné britské kulturní prostředí 20. století. To vše je zároveň vykresleno v kulisách britských reálií nedávno skončené éry Alžběty II., nazíraných současným pohledem.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Portrétoval anglickou královnu: Franta Bělský, česko-britský příběh 20. století. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

michal5tyX
30.09.2024

Dočetl jsem dnes knihu Bohumila Vostala o Frantovi Bělském, je výborná! Je na ní vidět autorův zápal, badatelský zájem a dlouhodobé zaujetí touto postavou česko-anglického sochařství. Na knížce je vidět, že je poctivě “vysezená a dělána s pečlivostí a obdivem. Není to žádná “rychlokvaška (Ctrl+C & Ctrl+V), ale poctivě vyzdrojovaný čtivý životopis! Autor má můj respekt a dík za výborně odvedenou práci!

všech 4 komentářů

Související novinky - Portrétoval anglickou královnu: Franta Bělský, česko-britský příběh 20. století (1)

Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)

07.05.2023

Kniha Portrétoval anglickou královnu: Franta Bělský, česko-britský příběh 20. století v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně3x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Bohumil Vostal napsal(a)

Bohumil Vostal
česká, 1980
2023  98%Portrétoval anglickou královnu: Franta Bělský, česko-britský příběh 20. století