Poklad krále Tutanchamona přehled
Poklady skryté v hrobkách faraonů se po staletí snažili nalézt lupiči i archeologové. A pak, 26. listopadu 1922, objevili Howard Carter a lord Carnarvon hrob krále Tutanchamona. Svět byl nadšen – nikdy předtím nebyla objevena hrobka v tak dokonalém stavu, která by ukrývala tak nesmírné bohatství pohřební výbavy. Kniha Poklad krále Tutanchamona přibližuje krátké panování tohoto faraona v kontextu života ve starověkém Egyptě. Představuje práci dřívějších egyptologů a zejména na základě osobního archivu samotného Howarda Cartera podrobně osvětluje průběh slavné expedice vedoucí k objevu Tutanchamonovy hrobky. Kniha je bohatě ilustrovaná a obsahuje přes 30 vyjímatelných faksimilií vzácných dobových dokumentů, většinou dosud nepublikovaných.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poklad krále Tutanchamona. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
Související novinky - Poklad krále Tutanchamona (0)
Kniha Poklad krále Tutanchamona v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 9x |
| v Doporučených | 3x |
| v Mé knihovně | 9x |
| v Chystám se číst | 5x |
| v Chci si koupit | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
archeologické památky faraoni Tutanchamon starověký Egypt hroby a hrobky archeologické nálezyJaromír Málek také napsal(a)
| 2009 | Kočka ve starém Egyptě |
| 1996 | Svět starého Egypta |
| 2007 | Poklad krále Tutanchamona |
| 2020 | Tutanchamon: Největší objev egyptologie |

91 %
70 %

Úžasná fotopublikace se skvělými faksimiliemi dobových deníků a podobných skvostů, zpracovaná tak, že dává opravdu hodně informací přehlednou formou, oku lahodí a ještě dělá čest našim egyptologům, kteří ve světě mají rozhodně jméno.