Pohřbený obr přehled

Pohřbený obr
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342910/bmid_pohrbeny-obr-W9z-342910.jpg 4 513 513

Děj románu na pomezí fantasy zasadil autor do počátků raného středověku, kdy se Británie, kterou dávno opustili Římané, nezadržitelně mění v trosky. Král Artuš jistě vykonal pro smír na ostrově své, ale i on už se odebral do propadliště dějin a neklidnou zemí bloumají různá individua včetně těch nadpřirozených. Příběh začíná rozhodnutím starých manželů Axla a Beatrice vydat se krajem mlhy a deště v naději, že se shledají se synem, kterého léta neviděli. Očekávají mnohá nebezpečí, ale netuší, že jim tato cesta odhalí dávno zapomenutá temná místa jejich vzájemné lásky. Místy surový, zato však hluboce jímavý příběh o ztracených vzpomínkách, lásce, pomstě, válce.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Argo

The Buried Giant, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohřbený obr. Přihlašte se a napište ho.

Penicuik333
včera 2 z 5

Neobycejne jimavy příběh. O putování, hledání, paměti, lásce, životě. Pomalý, zamlzeny a zdvorily, tak jak to Ishiguro umí. Dekuji za nevšední čtenářský zážitek.

Roselunda 1928
26.12.2024 5 z 5

Čteno v originále.

Po dvou letech realismu při studiích jsem v povinné četbě uvítala knihu s nádechem fantasy. Uchvátila mě nádherná poetická próza, která byla občas trochu složitější, ale mě si velmi získala.

Děj byl v podstatě docela jednoduchý, ale problém zkreslení paměti kolektivu i jednotlivce byl demonstrován velmi přesně. Konec, kdy byly hlavní postavy viditelně ovlivněny svým vnímáním nazřené minulosti, mě téměř přivedl k slzám.

Celkově jsem za tuto knihu velmi vděčná - přinesla zamyšlení, dojetí i potěšení z krásného jazyka a k Izigurovi bych se moc ráda vrátila.

TaJeMa
13.06.2024 2 z 5

Neobvyklá kniha to zajisté je. Ale bohužel mě čtení knihy spíše rozčilovalo, četla jsem ale dál, protože knihy tohoto autora zvláštní jsou, Klára a slunce mě velice mile oslovila.
Stále jsem čekala strhující závěr, ale bohužel až do samého konce se kniha vlekla, nikam se neposouvala, dialogy se opakovaly, příběh s otrávenou kozou a přemlouvání dětí, aby stařečkové druhou kozu, též otrávenou, vlekli po příšerné cestě k nestvůře, která ji má sežrat a ukončit kletbu, tak v tomhle bodě jsem s knihou chtěla už vážně seknout a jen malý počet stránek, co mi zbýval do konce, tomu zabránil. Nevím, zda se odvážím číst další knihu tohoto autora.

Kniha Pohřbený obr v seznamech

v Mé knihovně228x