Podivná doba přehled
Caimh McDonnell
Podivná doba série
1. díl >
V našem světě (a obzvláště v Manchesteru) působí temné síly, a proto buďme vděční za týdeník Podivná doba, který nám o nich přináší pravidelné zprávy. Podivná doba se věnuje tajemným a úžasným (ale mnohem víc těm tajemným) věcem v moderním životě, je to nejpřístupnější týdeník o všem nevysvětleném a nevysvětlitelném. Nebo se tak alespoň sám prezentuje. Skutečnost vypadá trochu jinak. Vydavatel je lidská troska, nerudný, vulgární opilec, který sám nevěří kvalitám (a už vůbec ne obsahu) svého vlastního periodika, a redakci tvoří nesourodá partička ztracených existencí s řadou vlastních tajemství a předsudků. A pokud jde o pozici šéfredaktora… ta se ze všeho nejvíc podobá otáčecím dveřím, které se právě teď znovu otočily a vklopýtala z nich Hannah Willisová se svým vlastním nákladem problémů. A když hned první týden po jejím nástupu do nové práce dojde k tragédii, redakci Podivné doby nezbývá než se pustit do skutečné, seriózní investigativní novinařiny. Ve světle šokujícího odhalení, k němuž dospějí, si najednou všichni uvědomí naprosto nečekanou věc: že některé z článků, které v minulosti sami pokládali za pouhé báchorky, ve skutečnosti popisovaly děsivou, otřesnou realitu.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , FobosOriginální název:
The Stranger Times, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivná doba. Přihlašte se a napište ho.

Neurazí, ani nenadchne. Prostě takový ucházející průměr. Na obálce láká popisek čtenáře série Řeky Londýna - podobnosti tu sice jsou, ale Řeky jsou mnohem lepší. Uvidíme, jestli se někdy dostanu ke druhému dílu.

4,5 - vcelku zábavná, řekněme fantasy detektivka, s prvky kvalitního humoru. Některé vtipy určitě našinec naplno nepochopí, bo Manchester je zjevně "region razovity".
Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)
22.10.2023
Kniha Podivná doba v seznamech
v Mé knihovně | 130x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
vlkodlaci, lykantropové irská literatura mágové novináři žurnalistika časopisy, noviny fantasyAutorovy další knížky
2019 | ![]() |
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
Podivná doba je plátek informující o všech nadpřirozených jevech v Británii i ve světě. Hana, která s akorát rozvádí a začíná zcela nový život zjišťuje, že nemá žádné zkušenosti ani nic, co by jí pomohlo najít práci. Naštěstí na tohle v Podivné době nehledí a získává tak pozici redaktorky. To ale ještě netuší, do jakých patálií se zamotá, zvlášť když z manchesterských výškáčů skáčou lidi a městem chodí dlak.
Kniha je vtipná, břitká a poměrně svižná. Ač bych postavy mít za kamarády úplně nechtěla, dohromady mají skvělou chemii a vlastně milujete každou jejich interakci a těšíte se, až se zase objeví ten nebo onen. To ale jen zakrývá fakt, že většina knihy jsou právě jen ty humorné interakce a do toho se občas řeší nějaká ta záhadička spíše na pozadí. Navíc když do toho zasahují některé postavy trochu jako deus ex machina.
Potenciál to má skvělý, jsem zvědavá na další díl.