Pod šeptajícími dveřmi přehled
TJ Klune (p)

Když si pro Wallace na jeho vlastní pohřeb přijde Smrtka, začne mít podezření, že je asi přece jenom mrtvý. Místo aby ho zavedla rovnou do záhrobí, vezme ho do malého městečka. Na jeho okraji, kousek od silnice vinoucí se lesem, je mezi horami uhnízděná čajovna, kterou vlastní muž jménem Hugo. Pro místní je Hugo majitelem čajovny, pro duše, které potřebují přejít na druhý břeh, je převozníkem. Jenže Wallace ještě není připravený opustit život, který sotva začal žít. S Hugovou pomocí začne objevovat věci, které za života propásl. Když se v čajovně objeví Manažer, zvídavá a mocná bytost, a dá Wallacovi jeden týden na to, aby přešel na druhý břeh, rozhodne se Wallace vměstnat celý život do sedmi dní. Pod šeptajícími dveřmi je vtipná a laskavá fantasy ze současnosti o duchovi, který odmítá odejít, a o převozníkovi, do kterého se zamiluje. Je to nádherný milostný příběh o životě stráveném v kanceláři a smrti strávené budováním domova.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno:Originální název:
Under the Whispering Door, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod šeptajícími dveřmi. Přihlašte se a napište ho.

Celý příběh se posunuje kupředu velice pozvolným tempem. Je to kniha o smrti a přesto působí milým dojmem. Příběh je neuvěřitelný, magický a v závěru mi jeden zvrat přišel trochu už moc přehnaný, ale přesto se mi kniha hodně líbila a bavila mně. Určitě si ji přečtěte :)

Přišlo mi to jako taková variace na Dickensovu Vánoční koledu. Posmrtný příběh člověka, který se za života choval trochu jako kretén.
Ještě jsme se nepotkali, Pod hladinou a další knižní novinky (33. týden)
13.08.2023
Pokud se ještě setkáme, Aristokrat a další knižní novinky (49. týden)
04.12.2022
Kniha Pod šeptajícími dveřmi v seznamech
v Mé knihovně | 221x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2022 | ![]() |
2022 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
2024 | ![]() |
Ke knize jsem se dostala díky knižní výzvě a neměla jsem valná očekávání. Ale byla skvělá - milý příběh protkaný vážnými tématy. I na slzy došlo. Doporučuji!