Pod africkým sluncem přehled

Barbara Wood

Do exotického prostředí nedotčené Keni je zasazena sága o osudech dvou rodin: anglického lorda Valentina a jeho křehké ženy Rose a domorodé rodiny z kmene Kikuju, především však jejich krásné šamanky Wachery. Vztah mezi těmito dvěma rodinami je naplněn vražednou nenávistí, zapovězenou láskou, násilím i soucitem, které přetrvávají i do dalších generací.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1999 , Alpress
Originální název: Green City in the Sun, 1988

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha je silnou rodinnou ságou, která zobrazuje životy tří generací britské aristokratické rodiny v Africe. Příběh se odehrává na pozadí kolonizace a ukazuje střet dvou odlišných kultur. Čtenáři oceňují autorku za její schopnost vnést do příběhu historické události a živé popisy africké přírody. Kniha se dotýká témat lásky, nenávisti a předsudků, což ji činí nejen poutavou, ale i poučnou. Mnozí čtenáři ji doporučují pro její hloubku a čtivost, ačkoliv někteří vyjadřují přání, aby byla lépe zařazena v literárních kategoriích. Více v komentářích.

Komu by se kniha Pod africkým sluncem mohla líbit?

• Milovníci historických románů
  • Čtenáři zajímající se o kolonizaci Afriky
  • Fanoušci rodinných sága
  • Ti, kdo hledají příběhy s hlubokými emocemi
  • Čtenáři, kteří ocení kulturní kontext

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod africkým sluncem. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

pegasek
24.04.2025

Celý příběh byl opravdu mimořádný.jedine co mě u toho trochu vadilo byl ten rychle ukončeny závěr

všech 106 komentářů

Související novinky - Pod africkým sluncem (1)

Knižní novinky (48. týden)

28.11.2021

Všichni máme dva životy, jeden, do kterého se rodíme, a druhý, který hledáme, který si pro sebe vytváříme. Já myslím, že ty jsi mezi nimi teď uvázla. Musíš najít svou cestu ven.

Hledej svůj osud tam, kam tě vede tvé srdce. Nikdy nezapomeň na místo, kde ses narodil, vždy je miluj, ale jdi svou vlastní cestou tak, jako dítě musí opustit svou matku.

všech 3 citátů najdete u autora

Kniha Pod africkým sluncem v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně294x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Barbara Wood také napsal(a)

Barbara Wood
americká, 1947