Plavý kůň přehled
Záhadná vražda kněze vracejícího se jednoho mlhavého večera od umírající ženy a ještě záhadnější seznam jmen nalezený v jeho botě... Chtěl vrah získat právě tento kousek papíru? Co mohli mít tito lidé společného? Vypadá to, že jsou všichni mrtví... Magie, voodoo, transy, bílí kohouti a skříňka plná blikajících žároviček a podivných součástek. Je možné vraždit na dálku? Existuje snad nějaká organizace, která se zabývá likvidací nežádoucích osob? Kdo stojí v jejím čele? To vše se snaží zjistit nejen policejní inspektor Lejeune, ale i spisovatel Mark Easterbrook. Podaří se jim rozluštit tajemství jmen na seznamu?... celý text
Originální název: The Pale Horse, 1961
Co říkají o knize uživatelé?
Audiokniha "Plavý kůň" od Agathy Christie vyvolává rozmanité reakce. Někteří čtenáři ji považují za skvělou alternativu k tištěné verzi. Oceňují její vtip a originální zápletku, která zahrnuje i prvky magie. Jiní však vyjadřují zklamání, protože postavy se od tradičních detektivů liší. Kritici také upozorňují na pomalejší tempo a moderní prvky, které nejsou typické pro Christie. Přesto většina souhlasí, že konec je překvapivý a napínavý, což zanechává dobrý dojem. Více v komentářích.
Komu by se kniha Plavý kůň mohla líbit?
- Fanoušci Agathy Christie
- Milovníci detektivních příběhů s nečekanými zvraty
- Čtenáři, kteří ocení audioknihy
- Příznivci mysteriózních zápletek
- Ti, kdo hledají oddechovou četbu
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plavý kůň. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 74 komentářůSouvisející novinky - Plavý kůň (2)
Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)
27.10.2024
Knižní novinky (35. týden)
23.08.2020
Kniha Plavý kůň v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 729x |
| ve Čtenářské výzvě | 73x |
| v Doporučených | 17x |
| v Mé knihovně | 318x |
| v Chystám se číst | 60x |
| v Chci si koupit | 14x |
| v dalších seznamech | 8x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Anglie vraždy detektivní a krimi romány okultismus duchové a přízraky voodoo mystika Ariadne OliverováAgatha Christie také napsal(a)
| 2017 | Deset malých černoušků |
| 2003 | Vražda v Orient-expresu |
| 2004 | Smrt na Nilu |
| 2001 | Záhada na zámku Styles |
| 1986 | Zapomenutá vražda |

86 %
77 %

Na můj vkus poněkud překombinované a s ne úplně věrohodnou zápletkou. Navíc z toho čiší až příliš velká snaha přizpůsobit se moderní době.
Já mám ale Agathu Christie spojenou spíš s meziválečnou dobou, velkými rodinnými sídly, krásnými ženami a elegantními gentlemany.
Ani by mi nevadilo, že tu není žádný ze slavných vyšetřovatelů, takových detektivek má autorka víc, ale prostě to už nějak není ono...