Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) přehled
Pipi Dlouhá punčocha série
Švédská spisovatelka pro mládež vypráví v humorném románě, rozvíjejícím se na hranicích reality a dobrodružné pohádky, o devítilete osiřelé dcerušce námořního kapitána, která po po otci zdědila nebojácnost a umí si ve všech životních situacích poradit.
Originální název: Pippi Långstrump, 1945
Co říkají o knize uživatelé?
Pipi Dlouhá punčocha je pro mnohé čtenáře ikonou dětství. Její dobrodružství a nezávislost fascinují jak děti, tak dospělé. Mnozí vzpomínají na to, jak je Pipi inspirovala k vlastnímu snění a hravosti. Kniha je považována za nadčasovou, plnou humoru a fantazie, která dokáže rozesmát i rozplakat. I když někteří čtenáři mají smíšené pocity, většina se shoduje, že Pipi je nezapomenutelná postava, která zanechala trvalý dojem. Více v komentářích.
Komu by se kniha Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) mohla líbit?
- Rodiče hledající kvalitní dětskou literaturu
- Čtenáři s nostalgií po dětství
- Milovníci silných ženských hrdinek
- Fanoušci knih s humorem a fantazií
- Ti, kdo chtějí sdílet příběhy se svými dětmi
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy). Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 42 komentářůSouvisející novinky - Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) (0)
Kniha Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 685x |
| ve Čtenářské výzvě | 16x |
| v Doporučených | 35x |
| v Mé knihovně | 188x |
| v Chystám se číst | 16x |
| v Chci si koupit | 4x |
| v dalších seznamech | 13x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
přátelství, kamarádství humor pro děti švédská literatura rodina mezilidské vztahy dětský hrdina ponožky světová literaturaČást díla
Pipi Dlouhá punčocha / Pipi Dlhá Pančucha 1945 |
Pipi Dlouhá punčocha se nalodí / Pipi nastupuje na loď 1946 |
Pipi Dlouhá punčocha v Tichomoří / Pipi na ďalekom ostrove 1948 |
Astrid Lindgren také napsal(a)
| 1962 | Děti z Bullerbynu |
| 2001 | Bratři Lví srdce |
| 2007 | Ronja, dcera loupežníka |
| 1998 | My z ostrova Saltkråkan |
| 2007 | Karkulín ze střechy. (Díl 1,2) |

83 %

Ani nevím, kolikrát jsem si v dětství tuto knížku vypůjčila v knihovně a četla ji znovu a znovu. Pipi, stejně jako celá kniha, je prostě úžasná - vtipná, plná fantazie, ale i laskavá. Po letech jsem ji chtěla koupit svému synovi, ale nelíbila se mi ta s ilustracemi Adolfa Borna, proto jsem sehnala přes internetový bazar tu "svou", s ilustracemi Olgy Pavalové. Jsem ráda, že synovi se taky moc líbila a má teď čestné místo v naší rodinné knihovničce. Považuji ji za jedno z nejlepších děl (nejen dětské) světové literatury vůbec.