Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) přehled

Astrid Lindgren

Švédská spisovatelka pro mládež vypráví v humorném románě, rozvíjejícím se na hranicích reality a dobrodružné pohádky, o devítilete osiřelé dcerušce námořního kapitána, která po po otci zdědila nebojácnost a umí si ve všech životních situacích poradit.

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 1976 , Albatros (CZ)
Originální název: Pippi Långstrump, 1945

Co říkají o knize uživatelé?

Pipi Dlouhá punčocha je pro mnohé čtenáře ikonou dětství. Její dobrodružství a nezávislost fascinují jak děti, tak dospělé. Mnozí vzpomínají na to, jak je Pipi inspirovala k vlastnímu snění a hravosti. Kniha je považována za nadčasovou, plnou humoru a fantazie, která dokáže rozesmát i rozplakat. I když někteří čtenáři mají smíšené pocity, většina se shoduje, že Pipi je nezapomenutelná postava, která zanechala trvalý dojem. Více v komentářích.

Komu by se kniha Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) mohla líbit?

• Rodiče hledající kvalitní dětskou literaturu
  • Čtenáři s nostalgií po dětství
  • Milovníci silných ženských hrdinek
  • Fanoušci knih s humorem a fantazií
  • Ti, kdo chtějí sdílet příběhy se svými dětmi

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy). Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

knihomamka
28.10.2025

Ani nevím, kolikrát jsem si v dětství tuto knížku vypůjčila v knihovně a četla ji znovu a znovu. Pipi, stejně jako celá kniha, je prostě úžasná - vtipná, plná fantazie, ale i laskavá. Po letech jsem ji chtěla koupit svému synovi, ale nelíbila se mi ta s ilustracemi Adolfa Borna, proto jsem sehnala přes internetový bazar tu "svou", s ilustracemi Olgy Pavalové. Jsem ráda, že synovi se taky moc líbila a má teď čestné místo v naší rodinné knihovničce. Považuji ji za jedno z nejlepších děl (nejen dětské) světové literatury vůbec.

všech 42 komentářů

Související novinky - Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) (0)

Kniha Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně188x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi