Sbohem buď, lásko má přehled

Raymond Chandler

Phil Marlowe série

Jednoho dne se Phil Marlowe potká se Zubrem Malloyem. Toho právě pustili z vězení a on se teď snaží najít svou dávnou lásku Velmu. Marlowe se případu ujme, ale zdá se mu natolik složitý, že už se smiřuje s tím, že jej nedořeší. Ale pak se ocitne ve správnou dobu na špatném místě… Co zpočátku vypadalo jako rutinní a nezajímavý případ se během jedné noci změní v případ, v němž se objeví několik mrtvol, korupce, jeden povedený věštec a jedná krásná dáma.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2011 , Mladá fronta
Originální název: Farewell, My Lovely, 1940

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sbohem buď, lásko má. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

lou63
14.01.2025

Číst tuto knihu je jako jít na večírek, kde vás hostitel polije whisky, hází po vás sarkastické hlášky a na rozloučenou vám dá pusu na tvář – a vy odcházíte naprosto okouzlená. Philip Marlowe je chlap, co má cynismus místo parfému a sarkasmus jako druhý jazyk. Jakmile otevřete knihu, jste lapené – ne jeho šarmem (i když i ten má), ale jeho brilantní schopností přežít ve světě, kde je každá druhá postava buď zkorumpovaná, mrtvá, nebo obojí.

A ten styl psaní? To je literární ekvivalent whisky na ledu – mrazivé, ostré, hořké, a když si nedáte pozor, máte z toho hlavu v oblacích. Každá věta má švih, humor a takovou hloubku, že vás nutí přemýšlet, proč vám tohle nikdo nenapsal na pohlednici.

všech 38 komentářů

Související novinky - Sbohem buď, lásko má (0)

Zfilmováno

Sbohem buď, lásko má (1944)

Kniha Sbohem buď, lásko má v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně157x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi