Hluboký spánek přehled

Raymond Chandler

Phil Marlowe série

Mladá fronta připravila nové vydání klasických detektivních příběhů amerického spisovatele Raymonda Chandlera. Jako první vychází titul Hluboký spánek, v němž se poprvé objevila postava Phillipa Marlowa. Phil Marlowe je sarkastický soukromý detektiv se slabostí pro whiskey, cigarety a krásné ženy. Milionář General Sternwood jej pověří, aby se vypořádal s vyděrači v záležitosti, do které se zapletla jedna z jeho mladých, hezkých a neukázněných dcer. Vyšetřování zavede Marlowa do nočního podsvětí mezi vrahy, zkažené zbohatlíky a jiné pochybné existence. Několikrát se zmýlí, pak ale vše vyřeší… Podle románu byl v roce 1946 natočen stejnojmenný film s Humphrey Bogartem v hlavní roli.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2011 , Mladá fronta
Originální název: The Big Sleep, 1939

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Hluboký spánek" od Raymonda Chandlera vyvolává rozmanité názory. Někteří čtenáři obdivují atmosféru a stylizaci příběhu. Cynický detektiv Phil Marlowe se stal kultovní postavou, která okouzluje svými hláškami. Jiní však kritizují složitost zápletky a popisný styl, který může být pro někoho obtížný. Celkově se zdá, že kniha oslovuje milovníky klasické detektivky, ale ne každému sedne její specifický styl. Je to dílo, které vyžaduje určitou trpělivost a otevřenost vůči jeho jedinečné atmosféře. Více v komentářích.

Komu by se kniha Hluboký spánek mohla líbit?

• Fanoušci klasických detektivek
  • Čtenáři, kteří ocení cynický humor
  • Milovníci atmosférických příběhů
  • Ti, kdo hledají literární výzvu
  • Zájemci o historické kontexty v literatuře

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hluboký spánek. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

1Cannis
06.01.2026

Začal jsem tuto sérii 3 dílem jako audioknihu. Tuto mám právě dočtenou a musím bohužel konstatovat, že se konec nápadně podobá právě Vysokému oknu. Až jsem si jednu chvíli říkal, jestli vůbec čtu tu správnou. Ale jo, jde to přečíst, je tam spousta dobrých hlášek ale že bych si z toho sedl na zadek, tak to zase neee.

všech 58 komentářů

Související novinky - Hluboký spánek (0)

Zfilmováno

Hluboký spánek (1978)

Kniha Hluboký spánek v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně166x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi