Královny nemají nohy přehled
Petr Kukaň z Kukaně série
Trilogie známého českého autora vyšla ve velkém nákladu v sedmdesátých a osmdesátých letech a byla okamžitě rozebrána. Umění vypravěče a smysl pro humor a vtip dodaly tomuto poutavému příběhu kouzlo jedinečnosti, které ze svého půvabu nic neztratilo. Příběh šlechtice Petra Kukaně z Kukaně je vyprávěn od jeho početí a zasazen do konkrétních historických reálií rudolfinské doby plné alchymistů, čarodějek a králů. Hrdina se dostává do neuvěřitelných situací a prožívá nejpodivnější dobrodružství, která mu komplikují život. To vše díky své pravdomluvnosti, kterou nedokáže ovládnout ani když mu jde o život. Samozřejmě je díky své kráse a mužnosti milován a obdivován a milostná dobrodružství jsou ta jediná, v nichž podléhá. Jeho postoj k životu a vlastně ducha celé knihy trefně charakterizuje přísloví: Kdyby teta měla kulky, tak by to byl strýc!... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Vladimír Neff je považován za vynikajícího vypravěče. Jeho příběhy jsou plné humoru, dobrodružství a hlubokých myšlenek. Čtenáři oceňují jeho jazykovou preciznost a schopnost zachytit historické kontexty. Hlavní postava, Petr Kukaň, je pro mnohé inspirativním hrdinou, který se vyznačuje morální čistotou a odvahou. Kniha je doporučována pro svou zábavnost a poutavé vyprávění, které dokáže vtáhnout do děje. Neffovo dílo je často srovnáváno s klasickými autory, což svědčí o jeho kvalitě a nadčasovosti. Více v komentářích.
Komu by se kniha Královny nemají nohy mohla líbit?
- Čtenáři historických románů
- Milovníci dobrodružných příběhů
- Fanoušci jazykové preciznosti
- Ti, kdo hledají humor v literatuře
- Obdivovatelé silných literárních postav
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královny nemají nohy. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 64 komentářůSouvisející novinky - Královny nemají nohy (1)
Knižní novinky (13. - 26. srpna)
13.08.2018
Kniha Královny nemají nohy v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 504x |
| ve Čtenářské výzvě | 39x |
| v Doporučených | 26x |
| v Mé knihovně | 235x |
| v Chystám se číst | 149x |
| v Chci si koupit | 19x |
| v dalších seznamech | 9x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Praha magie, kouzla humor 17. století Čechy Itálie pikareskní romány historické romány fiktivní životopisy, biografie dobrodružné rományVladimír Neff také napsal(a)
| 1997 | Sňatky z rozumu |
| 2000 | Královny nemají nohy |
| 1979 | Třináctá komnata |
| 2000 | Prsten Borgiů |
| 1986 | Císařské fialky |

87 %
73 %
Napřed jsem si říkala, že takového nafoukaného blba už jsem dlouho jako hlavní postavu neviděla. I ten děj byl plný až tak neuvěřitelných zvratů a náhod, až mně to kroutilo palci u nohou. Ale pak jsem celou knížku začala brát jako pohádku pro dospělé a hned to bylo lepší :-).