Zloděj blesku přehled

Rick Riordan

Percy Jackson série

1. díl >

Jmenuji se Percy Jackson. Do teď jsem si myslel, že jsem obyčejný kluk, kterého čeká vyhazov ze školy. Zjistil jsem ale, že můj otec je bůh z Olympu. Moje učitelka se proměnila v krvavou příšeru a kamarád je Satyr. Všichni na mě mají spadeno a podezřívají mě z krádeže blesku, zbraně mocného boha Dia. Musím dokázat svou nevinu a najít ukradený blesk a s ním i zloděje. Pomůžeš mi? Bude to ale nebezpečné, tak neříkej, že jsem tě nevaroval!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2009 , Fragment (CZ)
Originální název: The Lightning Thief, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zloděj blesku. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

lucyvase4
12.11.2025

Pochop, já nechtěl být polobohem.
Pokud tuhle knížku čteš, protože máš podezření, že jsi taky něco takového, radím ti: okamžitě ji zavři. Uvěř té lži, kterou ti máma nebo táta o tvém narození napovídali, a pokus se vést normální život. Jestli jsi normální dítě a čteš to, protože to považuješ za výmysl, prima. Čti dál. Závidím ti, protože dokážeš věřit, že se nic z toho nikdy nestalo.
Ale pokud se na těchto stránkách poznáš, pak hned nech čtení. Mohl bys patřit mezi nás. A jakmile to jednou zjistíš, je jen otázka času, než to vycítí i oni a přijdou si pro tebe.
Potom neříkej, že jsem tě nevaroval.

Těmito slovy kniha začíná. A je to naprosto geniální tah. Ihned Vás to vtáhne do děje a už se zkrátka vezete. Promlouvá k Vám přece přímo Percy Jackson. Polobůh.

Tahle série je takovým mým restem z mládí. Nikdy jsem ji nečetla. A tak, když se objevila ve štafetě (díky melinda), nešlo odolat, i když už dávno nejsem úplně cílovou skupinou. Snažila jsem se ale na knihu dívat očima dítěte.

Tento první díl znám i ve zfilmované podobě, takže zase tolik překvapení mi nepřinesl. Další díly už ale neznám, takže se na ně těším o fous víc.

Nicméně. Kniha je napsána skvěle. Ve dvanácti bych se do ní zamilovala. A už teď vím, že ji synovi, až trochu vyroste koupím.

Autor píše svižně, zajímavě, a to promlouvání Percyho ke čtenářům, to pro děti bude úchvatný zážitek.

Pro mne jako dospělou fajn čtení, ale už jsou tu i nějaké ty ale. Často jsem viděla tu prvoplánovost a předvídatelnost celého příběhu.

Percy je takové malé telátko. Mnohdy nejedná úplně logicky, což mne jako dospělou občas štvalo. Věřím ale, že právě tohle se bude dětem líbit. A zasmějí se u toho. Protože pravě kvůli té zbrklosti vznikají vtipné situace. A za většinu může právě Percy nebo Grover, Percyho nejlepší kamarád. Annabeth je takový protipól těch dvou. Ta se zase chová více dospěleji.

Knihu ale musíte brát s nadhledem. Je přece jen psána pro děti.

Řecká mytologie tu sice zmíněná je, rozhodně je ale hodně pozměněna, takže fanoušci této mytologie rozhodně nadšení nebudou. Mně osobně vadilo, že je vlastně celý Olymp umístěn do USA, i když se to autor snažil obhajit, u mne neuspěl.

všech 345 komentářů

Související novinky - Zloděj blesku (1)

S ohněm v krvi, Spletité lži a další knižní novinky (31. týden)

30.07.2023

Nestvůry žijí v opravdovém světě. Teprve tam zjistíš, jestli jsi k něčemu, nebo ne.

Nemůžeme dělat nic než následovat svůj osud...

všech 7 citátů najdete u autora

Kniha Zloděj blesku v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených4 285x
v Mé knihovně896x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: