Peníze a zdravý selský rozum přehled

Dan Ariely, Jeff Kreisler

Peníze vnímáme jako čísla, uvažujeme o jejich hodnotě a množství, ale když v reálném životě peníze utrácíme, ve hře je víc emocí než racionálního přemýšlení. Jinými slovy, emoce hrají velkou roli při formování našeho způsobu, jak s penězi nakládáme. Když se třeba pokoušíme ušetřit, stanovit cenu věcí nebo když chceme zodpovědně utrácet, děláme ve výsledku špatná rozhodnutí. Kniha obsahuje širokou škálu témat z každodenního života – od pasti „bezbolestného“ placení pomocí kreditních karet, přes skrytá nebezpečí řízení domácího rozpočtu až po svůdnou nástrahu, kterou představuje nevázané utrácení během dovolené.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Ekonomie a obchod
Vydáno: 2019 , Práh
Originální název: Dollars and Sense: How we misthink money and How to Spend Smarter, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Peníze a zdravý selský rozum. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

elenai
22.01.2023

Asi jsem očekávala něco trochu jiného. Jako příklady z praxe fiktivních lidí dobrý, ale ne všechno lze v Česku aplikovat. Co mě ale docela štvalo, bylo neustále omílání téhož. Obzvláště v prvních kapitolách. Ale proč jsem knize nakonec dala čtyři hvězdy - přinesla mi jakousi vnitřní pohodu a pocit, že ty svoje peníze v pohodě ukočíruju. 70%

všech 8 komentářů

Související novinky - Peníze a zdravý selský rozum (1)

Knižní novinky (18. týden)

26.04.2020

Kniha Peníze a zdravý selský rozum v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně18x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi