Peníze a zdravý selský rozum přehled
Peníze vnímáme jako čísla, uvažujeme o jejich hodnotě a množství, ale když v reálném životě peníze utrácíme, ve hře je víc emocí než racionálního přemýšlení. Jinými slovy, emoce hrají velkou roli při formování našeho způsobu, jak s penězi nakládáme. Když se třeba pokoušíme ušetřit, stanovit cenu věcí nebo když chceme zodpovědně utrácet, děláme ve výsledku špatná rozhodnutí. Kniha obsahuje širokou škálu témat z každodenního života – od pasti „bezbolestného“ placení pomocí kreditních karet, přes skrytá nebezpečí řízení domácího rozpočtu až po svůdnou nástrahu, kterou představuje nevázané utrácení během dovolené.... celý text
Originální název: Dollars and Sense: How we misthink money and How to Spend Smarter, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Peníze a zdravý selský rozum. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 8 komentářůSouvisející novinky - Peníze a zdravý selský rozum (1)
Knižní novinky (18. týden)
26.04.2020
Kniha Peníze a zdravý selský rozum v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 47x |
| v Chci si koupit | 16x |
| v dalších seznamech | 3x |

89 %
72 %
Asi jsem očekávala něco trochu jiného. Jako příklady z praxe fiktivních lidí dobrý, ale ne všechno lze v Česku aplikovat. Co mě ale docela štvalo, bylo neustále omílání téhož. Obzvláště v prvních kapitolách. Ale proč jsem knize nakonec dala čtyři hvězdy - přinesla mi jakousi vnitřní pohodu a pocit, že ty svoje peníze v pohodě ukočíruju. 70%