Paví hody přehled
Venkovská románová kronika. Velké dějiny hýbou nebývalou silou i malými městečky – Horní Jelení je toho důkazem. Podivná sešlost, při které se místní obyvatelé oddávají pavím hodům, oživuje dávné démony, rodinná tajemství a především touhy, bez nichž by svět utonul v nehybnosti. Jak žít a přežít, když kolem bouří historie? Dramatické osudy první poloviny 20. století vás zavedou do jelenské divočiny, do krásné vily po Němcích v Trutnově i do luxusního hotelu ve válkou zmítaném Trenčíně.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Paví hody jsou literární skvost, který oslovuje čtenáře svou krásnou češtinou a poetickým stylem. Mnozí uživatelé oceňují autorovu schopnost zachytit atmosféru a osudy postav v těžkých historických obdobích. Kniha vyžaduje soustředění a pomalé čtení, což může být pro některé čtenáře výzvou. Přesto se mnozí shodují, že příběh je silný a emotivní, ačkoli některé detaily mohou být pro někoho rušivé nebo matoucí. Celkově je to dílo, které si zaslouží pozornost a doporučení pro milovníky náročnější literatury. Více v komentářích.
Komu by se kniha Paví hody mohla líbit?
- Čtenáři, kteří mají rádi poetické vyprávění
- Milovníci historických románů
- Fanoušci české literatury
- Čtenáři hledající emocionální příběhy
- Ti, kteří ocení krásné ilustrace v knihách
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paví hody. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 135 komentářůSouvisející novinky - Paví hody (2)
10 nejčtenějších knih (září)
15.09.2022
Vládce džinů, Spálené mosty a další knižní novinky (33. týden)
14.08.2022
Kniha Paví hody v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 11x |
| v Přečtených | 631x |
| ve Čtenářské výzvě | 86x |
| v Doporučených | 26x |
| v Mé knihovně | 166x |
| v Chystám se číst | 342x |
| v Chci si koupit | 71x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Jan Štifter také napsal(a)
| 2018 | Sběratel sněhu |
| 2022 | Paví hody |
| 2016 | Café Groll |
| 2020 | Světlo z Pauliny |
| 2014 | Kathy |

93 %
78 %

No, myslím, že má autor lepší knihy. Nebylo to špatné, ale když píše o Českobudějovicku, je mu to podle mě bližší :)