Sbohem, baby přehled

Dennis Lehane

Ročně je uneseno několik set dětí. Některé se najdou, po jiných se slehne zem. A je otázka, zda ty, které se vrátí k rodičům, na tom nejsou hůř. Čtyřletá Amanda, která zmizí z bytu své matky, je jedním z případů, které zvednou na nohy nejen policisty, ale i soukromé detektivy, zahajující komplikované a neúspěšně pátrání. Lehane vytváří silné napětí mezi jednotlivými subjekty příběhu: mezi hodnými chlapíky, kteří Amandu hledají, a těmi zlými, kteří zřejmě vědí, kde je. Mezi soukromými očky a policisty. Mezi policejními a federálními úřady. Mezi znepřátelenými bostonskými gangy. A mezi soukromými detektivy Patrickem a Angií, kteří jsou zároveň milenci i obchodními partnery. Brutálni metody - nafouklé a zohavené mrtvoly, popravy, sexuální zneužívání dětí, hrozby znásilnění či vraždy - nejsou v podsvětí výjimkou. O to hrůzostrašnější se zdá Amandin možný osud.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2023 , Olympia
Originální název: Gone, Baby, Gone, 1998

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sbohem, baby. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

ArwenAragorn
06.11.2024

85%

...Ticho mrtvých s sebou nese pocit konečnosti, na kterou si člověk musí zvyknout. Ale na ticho po zmizelém dítěti, na to si nikdo zvyknout nechce, takové ticho na člověka doslova křičí, i když se brání sebevíc.
Ticho mrtvých říká Sbohem.
Ticho ztracených Najdi mě.
Tak to byl peckoidní thriller! Přečetla jsem si ho znovu a nelituji, myslím, že je nejlepší z dílů s Patrickem a Angie, které jsem zatím četla. Napínavý, s mnoha dramatickými momenty, se skvělou zápletkou a rozuzlením. Navíc s nezaměnitelným černým humorem autora.
Ten konec ve mně bude ovšem hodně dlouho doznívat. Na čí straně je pravda?
Samozřejmě doporučuji!

všech 28 komentářů

Související novinky - Sbohem, baby (0)

Ocenění knihy (2)

2001 - Deutscher Krimi Preis (3. International)
1999 - Barry Award (Best Novel)

Zfilmováno

Sbohem, baby (2007)

Kniha Sbohem, baby v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně116x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: