Paralelní světy přehled
Paralelní světy: Putování stvořením, vyššími dimenzemi a budoucností vesmíru. Známý fyzik a zkušený popularizátor vědy Michio Kaku vykresluje ve své nejnovější knize fascinující a pozoruhodný obraz vesmíru, jak jej předkládá moderní fyzika na počátku 21. století. Ukazuje, že žijeme ve zlaté éře kosmologie: astronomické observatoře a družice poskytují záplavu unikátních dat, zatímco teoretikové čím dál odvážněji spekulují o zrození našeho kosmu, existenci paralelních světů, cestování v čase i o konečném osudu vesmíru. Vydání první.... celý text
Originální název: Parallel Worlds, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paralelní světy. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 15 komentářůSouvisející novinky - Paralelní světy (0)
Kniha Paralelní světy v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 8x |
| v Přečtených | 126x |
| ve Čtenářské výzvě | 1x |
| v Doporučených | 14x |
| v Mé knihovně | 89x |
| v Chystám se číst | 149x |
| v Chci si koupit | 60x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
vesmír cestování časem přírodní vědy věda paralelní světy kosmologie (vznik, vývoj, zánik vesmíru) multivesmír, mnohovesmír fyzika a astronomieMichio Kaku také napsal(a)
| 2007 | Paralelní světy |
| 2010 | Fyzika nemožného |
| 2019 | Budoucnost lidstva: Náš úděl mezi hvězdami |
| 2008 | Hyperprostor |
| 2015 | Budoucnost mysli |

95 %
77 %
Paralelní světy
Kdo není úplný laik ve světě vědy (tím myslím i ty, kdo se zajímají o kosmologii, teoretickou fyziku a vesmír vůbec, ač nejde o jejich denní chleba), nechť klidně přeskočí prvních zhruba 100 stran, protože zde autor shrnuje vývoj kosmologických představ od dávných dob až do dneška. V knize to má jistě své opodstatnění, ale pokud tohle znáte (jde o poměrně známé záležitosti), může vás to trochu nudit. Což ale rozhodně neplatí o zbytku knihy, sice psané před experimentálním ověřením Higgsovy částice, nicméně dostanete se ke spoustě inspirujících informací a úvah, u kterých mě osobně asi nejvíce zaujaly pasáže zabývající se zápornou energií. No ale myslím si, že každý zvídavý tvor se zájmem o kosmologii si zde podobných záležitostí najde fůru. Neváhejte. Tahle kniha rozhodně stojí za přečtení.