Zlý duch přehled

Viktorín Šulc

Další svazek ojedinělého a mimořádně rozsáhlého díla mapujícího historii tuzemské vraždy zaměřuje tentokrát svou pozornost především na roky 2000 až 2010. Kam se za novými případy vydáme? Do starého žižkovském činžáku, kde postel se zavražděnou důchodkyní navozuje atmosféru rituálního zločinu. Taky do specifického prostředí hrobek a pomníků, stejně jako pecí krematoria s nachystanými rakvemi… Rovněž navštívíme maturitní ples: krásné róby, dívčí smích, pěnící sekt – to vše jako akcelerátor vraždy! Ale ty nejdobrodružnější a nejstrašidelnější výpravy zažijeme při ponoru do deviované psychiky pachatelů, do křivolakých a osudových křižovatek libida kombinovaného s násilím. Do přízračného bludiště, kde se může nepozorný jedinec snadno ztratit… Vstup jen na vlastní riziko!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlý duch. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

lukas8672
09.06.2025

Zlý duch je další díl série Panoptikum sexuálních vražd, která mě vždycky bavila, ale zároveň se do ní musím trochu nutit. Je to takový zvláštní boj mezi znechucením a zvědavostí – případy jsou fascinující, ale zároveň dost drsné. Tenhle díl mi zatím přišel nejvíc „nechutný“, což jen podtrhuje, jak děsivé skutečné kriminální případy mohou být.
Samozřejmě chápu, že autor tyto příběhy nevymýšlí, ale jen je sbírá a zpracovává. Možná právě proto působí tak silně – člověk si uvědomí, že tohle se skutečně stalo. Pokud máte rádi kriminální literaturu, která se nebojí jít do temných detailů, Zlý duch vás určitě zaujme. Ale připravte se na to, že to nebude lehké čtení.

všech 12 komentářů

Související novinky - Zlý duch (2)

Zlý duch - panoptikum sexuálních vražd

28.02.2021

Knižní novinky (50. týden)

06.12.2020

Kniha Zlý duch v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně116x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi