Pán Krys přehled

Vojtěch Šroub

Příkrov temna halí Kreopolskou říši, kde herbalisté a inkvizice třímají otěže moci. Animalitici, bytosti nelidské, jsou štváni jako divá zvěř, zatímco občané úpí v sevření strachu. Časy se však mění: na kamenném trůnu se probouzí tajemná Žurka, mladá inkvizitorka se vydává na osudovou misi a tři jedinci poodhalují dědictví své krve. V bažinách se hemží Insektidé. Uprostřed tohoto chaosu Jonathan tiše sní. Nad říší se však zvolna stahují temná mračna, předzvěst dramatického střetu mezi silami fauny a flóry.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pán Krys. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Kate3003
21.07.2025

Autor vytvořil velmi zajímavý svět a poměrně originální svět. Fungování světa je opravdu dobře promyšlené a líbilo se mi rozdělení do jednotlivých frakcí. Díky tomu, že je příběh vyprávěn z několika úhlů pohledu, tak se čtenář může poměrně z blízka obeznámit z fungování všech skupin obyvatel, které v knize hrají nějakou roli. Inkvizice je tu skvěle vykreslena a přesně takto bych si ji představila, podle poznatků, které o té skutečné máme z historie.

I když ze začátku některé události můžou působit mírně nahodile, tak jakmile se jednotlivé linky začnou trochu prolínat, vše postupně zapadne na správné místo. Knize by slušelo, kdyby se jí dostalo více péče, co se týče korektury textu, která by odhalila některé překlepy nebo opakující se slova.

V příběhu najdeme velké množství postav, a to, jak těch, které jsou skrz naskrz zlé a podlé, tak těch, které jsou ve své podstatě opravdu hodné a oddané. Je tu skvěle znázorněno, jak se u moci drží právě ti, kteří mají ostré lokty a neštítí se ani těch nejhorších skutků. Maličko jsem postrádala větší vývoj postav. Ke změnám u nich sice dojde, ale někdy spíš z ničeho nic a chybí tam ta cesta k té změně.

Co naopak velmi oceňuji je použití zdravého rozumu v některých situacích. Díky tomu je celá situace o něco uvěřitelnější, než kdyby si hrdinové v každé situaci hráli na hrdinu a vrhali se do všeho po hlavě. Také se mi líbilo, že i když se jedná o sérii, tak příběh je svým způsobem uzavřený i když zároveň je tu dost otevřených konců, které nalákají na pokračování.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji autorovi a vám doporučuji přečíst. Sama jsem zvědavá co přinese další díl.

všech 10 komentářů

Související novinky - Pán Krys (0)

Kniha Pán Krys v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně24x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi