Ovečky a vlci přehled
Schovávaná série
< 3. díl
Když člověku zemře polovina duše, zbývají mu dvě možnosti – buď se zastavit, nebo jít dál. Šárka se rozhodne pro druhou variantu a spolu se sedmiletou dcerou a psem se přestěhuje z města na šumavskou samotu u česko-německých hranic. Doufá, že nový začátek v romantické divočině jí pomůže vyrovnat se s odchodem manžela. Brzy však zjišťuje, že tahle krajina vlků není pro bojácné ovečky a že stará chalupa, nevraživí starousedlíci a tajemné šumavské hvozdy budou pro osamělou ženskou přece jen tvrdý oříšek...... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Třetí díl série o Šárce se setkal s různými reakcemi čtenářů. Mnozí vyzdvihují autorku za její schopnost zachytit realitu a emoce. Příběh se soustředí na Šárčino vyrovnávání se se ztrátou manžela a novými začátky na Šumavě. Někteří čtenáři však postrádali lehkost a humor předchozích dílů, zatímco jiní oceňovali hloubku a citlivost vyprávění. Celkově se kniha líbí těm, kteří hledají silné ženské příběhy zasazené do krásné přírody. Více v komentářích.
Komu by se kniha Ovečky a vlci mohla líbit?
- Čtenáři, kteří hledají emocionální příběhy
- Milovníci přírody a atmosférických míst
- Fanoušci ženské literatury
- Čtenáři, kteří ocení reálné postavy a situace
- Příznivci melancholických, ale nadějných příběhů
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ovečky a vlci. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 41 komentářůSouvisející novinky - Ovečky a vlci (1)
Letní slunovrat, Vládci smrti a další knižní novinky (13. týden)
23.03.2025
„"Pochopil jsem, že člověk má jenom dvě možnosti. Buď se zbláznit, nebo začít brát věci tak, jak jsou, ať jsou sebehorší."“
„"Zjistil jsem, že čím víc věcí mám, tím větší mám v hlavě bordel. Každá věc, kterou si pořídím, mi něco vezme. Musím se o ni starat, ačkoliv ji vlastně nepotřebuju. A tak jsem se zbavil skoro všeho, co jsem měl.““
Kniha Ovečky a vlci v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 140x |
| ve Čtenářské výzvě | 14x |
| v Doporučených | 10x |
| v Mé knihovně | 75x |
| v Chystám se číst | 78x |
| v Chci si koupit | 17x |
| v dalších seznamech | 6x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Tereza Herzogová také napsal(a)
| 2022 | Schovávaná |
| 2024 | Tichá pošta |
| 2025 | Ovečky a vlci |
| 2018 | Hospoda U Konce světa |
| 2020 | Indiánské léto |

89 %
75 %

Třetí díl - opět pěkné vyprávění, dozvídáme se, jak se Šárka vyrovnává s Ivanovou smrtí a co vše zažívá, když se rozhodne bydlet na samotě v domě, který zdědila po manželovi. Vyskytuje se zde opět Honza Chroust a další nové postavy a jsou zde zajímavé úvahy o čase.
Jediné, co mě nepříjemně překvapilo, bylo množství různých překlepů a dokonce jedna a tatáž osoba, kterou hledá Chroust, se na str. 208 jmenuje Sára Dobrá a na str. 252 Sára Černá.
Je to škoda, protože jinak naše plzeňská autorka píše opravdu moc pěkně a těšila bych se i na další pokračování, abychom věděli, jak se Šárce daří v novém vztahu.