Osvětimský proces přehled

Annette Hess

Příběh rodiny, které osvětimský proces obrátil život naruby Frankfurt nad Mohanem 1963. Eva, absolventka tlumočnické školy a nejmladší dcera rodiny Bruhnsových, má krátce před zásnubami, když ji její agentura nečekaně požádá, aby překládala u mezinárodního tribunálu výpovědi bývalých polských vězňů, kteří přežili koncentrační tábor v Osvětimi. Její rodiče i budoucí manžel jsou zásadně proti: jde totiž o první poválečný proces proti nacistům, který se má konat v jejich městě. Eva o hrůzách v Osvětimi nikdy neslyšela, ale dá na svou intuici a postaví se rodičům na odpor. V tu chvíli ještě netuší, že proces století neodvratně změní nejen její zemi, ale i její vlastní život.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2020 , Ikar (CZ)
Originální název: Deutsches Haus, 2018

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha se zaměřuje na poválečné Německo a příběh tlumočnice Evy. Ta se účastní soudního procesu s nacisty a objevuje hrůzy minulosti. Čtenáři oceňují její jiný pohled na téma, i když někteří očekávali více dramatických momentů. Příběh se spíše soustředí na osobní prožitky a vnitřní konflikty postav než na samotný proces. Mnozí čtenáři vyjadřují smutek a zklamání z nedostatečného zpracování historických událostí, ale přesto knihu považují za důležitou a podnětnou. Více v komentářích.

Komu by se kniha Osvětimský proces mohla líbit?

• Čtenáři zajímající se o poválečné drama
  • Milovníci psychologických příběhů
  • Ti, kdo hledají nové pohledy na historická témata
  • Čtenáři, kteří ocení osobní příběhy v těžkých kontextech

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osvětimský proces. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Princezna22
16.05.2025

Téma silné a důležité, ale zpracování mě nechalo trochu chladnou. Chvílemi to bylo zajímavé, jindy roztahané a bez většího dopadu. Oceňuju snahu ukázat jiný pohled, ale ne vždy to úplně fungovalo. Zůstalo to někde na půli cesty.

všech 84 komentářů

Související novinky - Osvětimský proces (2)

Knižní novinky (14. týden)

29.03.2020

Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019

DAVID: Pokud to přijmete, naučte se příslušnou slovní zásobu. EVA: Co tím myslíte? Vojenskou terminologii? DAVID: Všechna myslitelná slova pro to, jak zabít člověka.

Na okamžik si představil ty zástupy lidí, jimž se nyní musí dostat spravedlnosti. Bylo jich tolik, jako kdyby spočítal všechno jehličí nad svou hlavou. Každý jednotlivý kousek představoval jednoho pronásledovaného, mučeného a zavražděného člověka.

všech 12 citátů najdete u autora

Zfilmováno

Osvětimský proces (2023)

Kniha Osvětimský proces v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně229x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi