Osudy dobrého vojáka Švejka 1. díl přehled
S obrázky Josefa Lady. Chcete-li se neslýchaně smát, čtěte Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války o Jaroslava Haška... Považuji je přímo za geniální. Hašek nám osvětlil světovou válku ze zcela nového hlediska... Osudy dobrého vojáka Švejka jsou totiž válečným románem. Přečetl jsem několik válečných románů a sám jsem konečně i jeden napsal. Ale z žadného nevysvítá celá ta ničemnost, blbost a surovost světové války tak zřejmě jako z knihy Haškovy...... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha o vojákovi Švejkovi je považována za českou klasiku. Její humor a ironie nad válkou oslovují čtenáře napříč generacemi. Mnozí si ji oblíbili díky jedinečnému stylu vyprávění a nezapomenutelným hláškám. Atmosféra staropražských hospod a postavy, které Hašek mistrně vykreslil, dodávají příběhu na autentičnosti. Více v komentářích.
Komu by se kniha Osudy dobrého vojáka Švejka 1. díl mohla líbit?
- Milovníci české literatury
- Čtenáři hledající humor v těžkých tématech
- Fanoušci klasických románů
- Studující literaturu na školách
- Ti, kteří ocení ironii a satiru
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osudy dobrého vojáka Švejka 1. díl. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 61 komentářůSouvisející novinky - Osudy dobrého vojáka Švejka 1. díl (0)
Kniha Osudy dobrého vojáka Švejka 1. díl v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 13x |
| v Přečtených | 916x |
| ve Čtenářské výzvě | 133x |
| v Doporučených | 45x |
| v Mé knihovně | 249x |
| v Chystám se číst | 77x |
| v Chci si koupit | 7x |
| v dalších seznamech | 8x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
první světová válka (1914–1918) přátelství, kamarádství satira humor zfilmováno vojenská technika vojenství anekdoty, vtipy, fóry Švejk válečné romány čeští vojáci v 1. světové válce rományJaroslav Hašek také napsal(a)
| 2008 | Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Díl I–IV |
| 1966 | Osudy dobrého vojáka Švejka 1. díl |
| 1960 | Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války I-II |
| 1957 | Dobrý voják Švejk před válkou a jiné podivné historky |
| 2011 | Můj obchod se psy a jiné povídky |

79 %
86 %

Nesmrtelná až notoricky známá kniha. Osudy dobrého vojáka Švejka je skvělý humoristický román, jenž prostřednictvím humoru zvládá krutost války. Božsky napsáno a čte se samo.