Ostrovy, lidé a strašidla přehled
Cestopis o zážitcích autora a jeho přítele, kteří na malé plachetnici podnikli plavbu Indickým oceánem a navštívili Seychely, Amiranty, Réunion, Madagaskar a Komory. Svěžím způsobem vypráví o podivuhodných osudech lidí na ostrovech, o jejich strašidelných historkách, o nálezech tajemných lidských koster, o podivuhodném vědátoru, který na opuštěném ostrově zkoumá různé přírodní jevy, aj.... celý text
Originální název: Haunted Islands, 1968
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrovy, lidé a strašidla. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 5 komentářůSouvisející novinky - Ostrovy, lidé a strašidla (0)
Kniha Ostrovy, lidé a strašidla v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |

74 %
20 %
Ostrovy, lidé a strašidla
V českém vydání chybí jedna kapitola, upozorňuje Radek John na Lidovkách
... Herneho The haunted islands mají jedenáct kapitol. České Ostrovy, lidé a strašidla jich však mají jen deset. Jedna kapitola v nich chybí. Jmenuje se The German Captain, česky Německý kapitán. Hrdinové v ní potkají na jednom z ostrovů chlápka, který jim poví svůj životní příběh. Pocházel ze staré pruské rodiny s dlouhou vojenskou tradicí. Během druhé světové války sloužil v německé armádě. Dostal se do sovětského zajetí. Podle své výpovědi se však celou dobu snažil chovat čestně v duchu vznešených rodinných tradic.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/nazory/cestopis-eric-herne-kniha-prekladatel-dusan-zbavitel-normalizace-komuniste.A250703_112449_ln_nazory_lgs?zdroj=ln_nazory_hp