Ostrov přehled

Bianca Bellová

Místo, kde příběhy jsou pravdivější než skutečnost. Kniha, jakou byste od oceňované autorky Jezera, Sentimentálního románu nebo Mony nečekali: román Biancy Bellové Ostrov skrývá tajemství i zámlky, věrnost a zradu, touhu i laudanum. Dva nehrdinští hrdinové, kupec Izar a kněžna Núrit, se předhánějí v rozličných škodolibostech — on jí vypráví příběhy staré jako svět, ona je hltá jako dítě. A pokud jde o děti, tak tu máme i hovnařova kluka, vinou svého páchnoucího zaměstnání chudého a osamělého, tichého a pokorného, a přesto bojujícího s osudem i s předsudky ostatních Ostrovanů.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

karol.cadex
27.10.2025

Miluju tahle autorčina snová vypravování. Ostrov byl knihou magickou, tajuplnou, s nádechem neurčitého, avšak s tak reálnými, mnohdy až cynickými pasážemi, že dohromady opět vytvořila naprosto skvělý komplex.

Kupec Izar mi v lecčems připomínal mého nejoblíbenějšího Rolanda z Gileadu - svou houževnatostí, tím, jak šel doslova přes mrtvoly, možná i koncem celého příběhu.

Tento typ příběhů mám prostě nejradši. Navíc autorčin krásný jazyk úplně hladí, obzvlášť v dnešní době. Není co více dodat.

všech 31 komentářů

Související novinky - Ostrov (1)

Poslední Mona Lisa a další knižní novinky (12. týden)

21.03.2022

Kniha Ostrov v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně87x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Bianca Bellová také napsal(a)

Bianca Bellová
česká, 1970