Osamělá holubice přehled

Larry McMurtry

Osamělá holubice série

< 3. díl

Velkolepý román o soumraku amerického Západu. Milostný příběh, dobrodružství i hraničářský epos – to je Pulitzerovou cenou oceněná klasika Osamělá holubice, nejvelkolepější román, jaký byl kdy napsán o poslední vzdorující divočině Ameriky. Děj románu se odehrává na konci 19. století a vypráví dobrodružný příběh honáků dobytka z Texasu do Montany. Vyprávění se soustředí na dva přátele: Augusta McCrae a W. F. Calla, bývalé vojáky, kteří se na stará kolena živí obchodem s dobytkem. Pro Guse, Calla a ostatní, kteří se k cestě na sever připojí, je cesta s dobytkem nejen odvážným a možná i bláznivým podnikem, ale stává se i symbolem amerických snů o Západě. Vydejte se do zaprášeného texaského městečka Osamělá holubice a setkejte se s nezapomenutelnou sestavou hrdinů a psanců, děvek a dam, indiánů a osadníků. Bohatě autentická, nádherně napsaná, vždy dramatická kniha Osamělá holubice vás rozesměje i rozpláče.... celý text

Vydáno: 2023 , Jota
Originální název: Lonesome Dove, 1986

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osamělá holubice. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Wladimirski
03.11.2025

Skvělý, rozsáhlý román, který přesně odpovídá očekávání, která ve čtenáři vzbudí anotace (což bohužel není mnohdy pravdou). Nedá se přečíst za víkend a byla by to i škoda. Vracel jsem se tedy ke čtení po několik dnů a vždy se těšil, až vezmu knihu znovu do ruky. Úžasný vypravěčský styl a jazyk (čímž patří dík i za výborný překlad), vykreslené postavy s jejich příběhy, vlastnostmi a vzájemnými vztahy, poutavé zápletky, napětí, láska, touhy, naděje i zklamání. Doporučuji a zařazuji na svoji VIP poličku.

všech 77 komentářů

Související novinky - Osamělá holubice (1)

Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)

22.10.2023

Všechno na světě buď trvá déle, než by mělo, anebo mizí příliš rychle. Bylo krušné přizpůsobovat se různým rychlostem života.

Ocenění knihy (1)

1986 - Pulitzerova cena (Beletrie)

Kniha Osamělá holubice v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně202x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi