Osamělá holubice přehled
Osamělá holubice série
< 3. díl
Velkolepý román o soumraku amerického Západu. Milostný příběh, dobrodružství i hraničářský epos – to je Pulitzerovou cenou oceněná klasika Osamělá holubice, nejvelkolepější román, jaký byl kdy napsán o poslední vzdorující divočině Ameriky. Děj románu se odehrává na konci 19. století a vypráví dobrodružný příběh honáků dobytka z Texasu do Montany. Vyprávění se soustředí na dva přátele: Augusta McCrae a W. F. Calla, bývalé vojáky, kteří se na stará kolena živí obchodem s dobytkem. Pro Guse, Calla a ostatní, kteří se k cestě na sever připojí, je cesta s dobytkem nejen odvážným a možná i bláznivým podnikem, ale stává se i symbolem amerických snů o Západě. Vydejte se do zaprášeného texaského městečka Osamělá holubice a setkejte se s nezapomenutelnou sestavou hrdinů a psanců, děvek a dam, indiánů a osadníků. Bohatě autentická, nádherně napsaná, vždy dramatická kniha Osamělá holubice vás rozesměje i rozpláče.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osamělá holubice. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 77 komentářůSouvisející novinky - Osamělá holubice (1)
Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)
22.10.2023
„Všechno na světě buď trvá déle, než by mělo, anebo mizí příliš rychle. Bylo krušné přizpůsobovat se různým rychlostem života.“
Ocenění knihy (1)
1986 -
Pulitzerova cena
(Beletrie)
Kniha Osamělá holubice v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 12x |
| v Přečtených | 297x |
| ve Čtenářské výzvě | 54x |
| v Doporučených | 69x |
| v Mé knihovně | 202x |
| v Chystám se číst | 434x |
| v Chci si koupit | 95x |
| v dalších seznamech | 10x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
milostné romány Indiáni westerny Divoký západ Pulitzerova cena mezilidské vztahy Texas kovbojové hraničáři historické romány romány zfilmováno – TV seriál dobrodružné rományLarry McMurtry také napsal(a)
| 2023 | Osamělá holubice |
| 1994 | Cadillac Jack |
| 1994 | Pro Billyho cokoliv |
| 1992 | Texasville |
| 2025 | Cesta mrtvého muže |

Osamělá holubice
Skvělý, rozsáhlý román, který přesně odpovídá očekávání, která ve čtenáři vzbudí anotace (což bohužel není mnohdy pravdou). Nedá se přečíst za víkend a byla by to i škoda. Vracel jsem se tedy ke čtení po několik dnů a vždy se těšil, až vezmu knihu znovu do ruky. Úžasný vypravěčský styl a jazyk (čímž patří dík i za výborný překlad), vykreslené postavy s jejich příběhy, vlastnostmi a vzájemnými vztahy, poutavé zápletky, napětí, láska, touhy, naděje i zklamání. Doporučuji a zařazuji na svoji VIP poličku.