Orosené vzpomínky nestárnou aneb byli jsme ochránci státních hranic Československa přehled

Stanislav Kábele

Obálka knihy Orosené vzpomínky nestárnou aneb byli jsme ochránci státních hranic Československa

Od vzniku Československa nebylo na jeho státních hranicích období, které by pro svoji výbušnost nepřitahovalo pozornost vlády, obyvatel země, potažmo Evropy. Nebyly to vždy jen problémy spojené se stanovením státních hranic a následnou jejich správou, ale i důvody, pro které bylo nutností, aby vedle Sboru finanční stráže ochraňovaly státní hranice také jednotky Československé armády. Vracíme-li se formou úvah, vzpomínek a vyprávění do historie ochrany republiky, realizovanou od jejího vzniku až do jejího konce, nečiníme tak z čistě nostalgických důvodů, jak by se mohlo zdát, spíše naopak, naším cílem je přispět k pochopení historické pravdy, dokázat, že také systém střežení státních hranic v éře socialismu odpovídal vývoji světa a Československa, že byl objektivní nutností.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Orosené vzpomínky nestárnou aneb byli jsme ochránci státních hranic Československa. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

ondrej.b
08.07.2018

Docela zajímavé příběhy a informace o pohraničnících, státní hranici a věcech s tím souvisejících. Tuto tématiku mám rád a rád čtu povídky či knihy s tématem PS.

všech 2 komentářů

Související novinky - Orosené vzpomínky nestárnou aneb byli jsme ochránci státních hranic Československa (0)

Kniha Orosené vzpomínky nestárnou aneb byli jsme ochránci státních hranic Československa v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně1x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi