Ona přehled
Dva životy, dvě ženy. Matka a dcera v klíčových okamžicích jejich života. Obě utrží rány, které na nich zanechají nesmazatelné stopy. Vyrovnat se s nimi nebude snadné, vypořádat se s minulostí totiž vyžaduje oběti. Jak silná musí být láska a jak pevná víra, aby dokázaly zacelit rány, které do duše vyryla minulost?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ona. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 13 komentářůSouvisející novinky - Ona (1)
Pět bratrů, Vzepři se noci a další knižní novinky (34. týden)
16.08.2025
„Láska má jenom jeden směr. Návratnost neexistuje. Svět je moc malý místo pro tak velká tajemství.“
Kniha Ona v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 32x |
| ve Čtenářské výzvě | 1x |
| v Mé knihovně | 28x |
| v Chystám se číst | 41x |
| v Chci si koupit | 7x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Zuzana Holčíková také napsal(a)
| 2020 | Hra na druhou |
| 2023 | Dvě prázdná místa |
| 2019 | Zůstávám tu pro tebe |
| 2021 | Za sklem |
| 2025 | Ona |

95 %
68 %

Fascinující a hluboce lidský příběh matky a dcery, který ukazuje nejen přítomnost, ale i minulost – minulost, před kterou nelze utéct a která dokáže ovlivnit budoucnost víc, než bychom si přáli. Autorka citlivě propojuje osudy dvou žen, které spojuje nejen krevní pouto, ale i bolest, ticho a nevyřčené křivdy. Každá z nich nese své rány, a přesto obě bojují o to, aby se nezlomily.
Stela je mladá, nadějná studentka vysoké školy, která má před sebou slibnou budoucnost. Ale život ji zavede na cestu, z níž není návratu – zaplete se se svým profesorem. Na první pohled banální příběh o chybě mladé dívky se promění v silnou výpověď o tom, jak snadno mohou minulá rozhodnutí ovlivnit celé rodiny. Stela si s sebou totiž nese stigma, které si její matka Jana nikdy neodpustí.
Jana, žena poznamenaná minulostí, se snaží žít dál, zapomenout, vybudovat pro sebe i pro dceru nový začátek. Ale i když se snaží potlačit vzpomínky, ty se vracejí – neúprosně, nečekaně, v okamžiku, kdy si myslí, že je vše za ní. A když se minulost znovu připomene, přichází s ničivou silou, která dokáže zbořit všechno, co obě ženy roky budovaly.
Toto je kniha o vině, odpuštění, mateřství a osamělosti. O tom, že člověk si někdy musí projít temnotou, aby našel světlo. A také o tom, jak málo někdy stačí ke zničení života – a jak obrovskou sílu stojí začít znovu.
Silný, emotivní a pravdivý příběh, který zůstává v hlavě ještě dlouho po dočtení. Hlavně i proto, že to klidně může být příběh kterékoliv z nás....