Ona přehled

Zuzana Holčíková

Dva životy, dvě ženy. Matka a dcera v klíčových okamžicích jejich života. Obě utrží rány, které na nich zanechají nesmazatelné stopy. Vyrovnat se s nimi nebude snadné, vypořádat se s minulostí totiž vyžaduje oběti. Jak silná musí být láska a jak pevná víra, aby dokázaly zacelit rány, které do duše vyryla minulost?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ona. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Lucciella_L
24.10.2025

Fascinující a hluboce lidský příběh matky a dcery, který ukazuje nejen přítomnost, ale i minulost – minulost, před kterou nelze utéct a která dokáže ovlivnit budoucnost víc, než bychom si přáli. Autorka citlivě propojuje osudy dvou žen, které spojuje nejen krevní pouto, ale i bolest, ticho a nevyřčené křivdy. Každá z nich nese své rány, a přesto obě bojují o to, aby se nezlomily.

Stela je mladá, nadějná studentka vysoké školy, která má před sebou slibnou budoucnost. Ale život ji zavede na cestu, z níž není návratu – zaplete se se svým profesorem. Na první pohled banální příběh o chybě mladé dívky se promění v silnou výpověď o tom, jak snadno mohou minulá rozhodnutí ovlivnit celé rodiny. Stela si s sebou totiž nese stigma, které si její matka Jana nikdy neodpustí.

Jana, žena poznamenaná minulostí, se snaží žít dál, zapomenout, vybudovat pro sebe i pro dceru nový začátek. Ale i když se snaží potlačit vzpomínky, ty se vracejí – neúprosně, nečekaně, v okamžiku, kdy si myslí, že je vše za ní. A když se minulost znovu připomene, přichází s ničivou silou, která dokáže zbořit všechno, co obě ženy roky budovaly.

Toto je kniha o vině, odpuštění, mateřství a osamělosti. O tom, že člověk si někdy musí projít temnotou, aby našel světlo. A také o tom, jak málo někdy stačí ke zničení života – a jak obrovskou sílu stojí začít znovu.

Silný, emotivní a pravdivý příběh, který zůstává v hlavě ještě dlouho po dočtení. Hlavně i proto, že to klidně může být příběh kterékoliv z nás....

všech 13 komentářů

Související novinky - Ona (1)

Pět bratrů, Vzepři se noci a další knižní novinky (34. týden)

16.08.2025

Láska má jenom jeden směr. Návratnost neexistuje. Svět je moc malý místo pro tak velká tajemství.

Kniha Ona v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně28x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Zuzana Holčíková také napsal(a)

2020  72%Hra na druhou
2023  80%Dvě prázdná místa