Omen: Ďáblovo znamení přehled

Omen: Ďáblovo znamení
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28996/bmid_omen-dablovo-znameni-vsj-28996.jpg 4 109 109

Dramatický a napínavý thriller o zrození Satana je zasazen do současných politických a sociálních podmínek Londýna. V kulisách politických a sociálních podmínek dnešního světa zkonstruoval autor na základě principů satanismu dramatický příběh o zrození Satana do dnešních časů.

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Bonus press , Práce

The Omen, 1976

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Omen: Ďáblovo znamení. Přihlašte se a napište ho.

Merlin_CZ
15.01.2025 5 z 5

výborná klasika, film se s knížkou fakt nedá srovnávat.

Politre
06.01.2025 4 z 5

Po zhlédnutí filmového pokračování z minulého roku s názvem První znamení: Přichází satan!, jenž považuji za jeden z hororů roku, jsem se rozhodl přečíst knížku podle nějž byl natočen původní snímek ze sedmdesátých let s Gregory Peckem. Ten jsem již také viděl, ale už kdysi dávno, a v matných vzpomínkách jsem si pamatoval jen jakousi hřbitovní scénu s rozzuřenými psy, takže jsem ke knize přistupoval neovlivněný filmovým zpracováním, které bude vždy mít snazší diváky vystrašit než pouhé psané slovo. Ale musím povědět, že i když Seltzer není úplně silný ve vytváření a popisování atmosféry děsu, tak události a úmrtí, které se na sebe nemilosrdně vrství, dokázaly vykřesat celkem bezvýchodný dojem a děj má neuvěřitelný tah na bránu, graduje do finiše, tak jak by každý horor měl. Takže pokud máte chuť na přímočarý satanistický horor, tato klasika vás nezklame.

Bakana
23.06.2024 4 z 5

Klasický horor. Filmy jsem neviděla, ale myslím, že stačí držet se knihy a úspěch je zaručen.

Kniha Omen: Ďáblovo znamení v seznamech

v Mé knihovně112x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Autorovy knížky

David Seltzer