Old Surehand I přehled
Old Surehand série
Patří k nejlepším Mayovým románům z jeho americké série, má klasickou podobu ,,westernu" a čtenář se spolu s hrdiny přenese do zcela jiného světa, do světa amerických Indiánů, mezi neuvěřitelně zručné lovce a neomylné stopaře, okouzlující nejen svou málomluvností, ale i statečným odhodláním hájit svá práva. Old Shatterhand s pomocí Old Wabbla - krále kovbojů - chce osvobodit z rukou nepřátelských Indiánů svého přítele Old Surehanda. Později se k nim připojí i Vinnetou. V Llanu Estacadu pak dojde k osudovému setkání.... celý text
Originální název: Old Surehand, 1895
Co říkají o knize uživatelé?
Knihy Karla Maye, zejména jeho mayovky, zanechávají silný dojem na čtenáře. Mnozí vzpomínají na své dětství, kdy je hltali s nadšením. I v dospělosti se k nim vracejí a oceňují jejich dobrodružství. Čtenáři chválí napínavé příběhy, které jsou plné akce a morálních hodnot. Někteří si stěžují na filmové adaptace, které podle nich nedokáží vystihnout kouzlo knih. Většina se shoduje, že tyto příběhy mají své místo v srdci každého fanouška westernové literatury. Více v komentářích.
Komu by se kniha Old Surehand I mohla líbit?
- Fanoušci dobrodružné literatury
- Čtenáři, kteří si pamatují své dětství
- Milovníci westernových příběhů
- Ti, kdo hledají napínavé čtení
- Čtenáři s nostalgií po klasických knihách
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Old Surehand I. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 34 komentářůSouvisející novinky - Old Surehand I (0)
„Manitou má rovnako rád všetkých ľudí, či bielych alebo červených. Kto ho poslúcha a koná podľa jeho vôle, toho chráni pred každým nebezpečenstvom a dáva mu silu aj rozum, aby premohol nepriateľa.“
Kniha Old Surehand I v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 618x |
| ve Čtenářské výzvě | 10x |
| v Doporučených | 22x |
| v Mé knihovně | 295x |
| v Chystám se číst | 12x |
| v Chci si koupit | 3x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
přátelství, kamarádství koně 19. století ich-forma Indiáni Divoký západ pouště Vinnetou Old Shatterhand dobrodružství Severní Amerika čest Apačové odvaha zloději Komančové boj dobra se zlemKarel May také napsal(a)
| 1967 | Vinnetou I |
| 1969 | Syn lovce medvědů |
| 1970 | Pouští |
| 1971 | Divokým Kurdistánem |
| 1981 | Poklad ve Stříbrném jezeře |

89 %

Další z knih, kterou jsem začal číst a posléze ji odložil, abych se k ní po nějakém čase vrátil a dočetl do úplného konce. Velmi zajímavý příběh, v mnohém odlišný od toho filmového. Už jen v popisu jednotlivých postav. Old Surehand je tu daleko mužnější než Old Shatterhand, který z něj má respekt. Old Wable je tu spíše zápornou postavou,...no prostě doporučuji všem fandům Karla Maye.