Ohníčky všude kolem přehled

Celeste Ng

V Shaker Heights, poklidném předměstí Clevelandu, dbají lidé na to, aby měli všechno přesně podle šablony – stejné trávníky, stejné domy, a také aby žili stejné životy. Elena Richardsonová ztělesňuje tuhle idylku úspěšné americké středostavovské rodinky 90. let naprosto dokonale. Richardsonovi, kteří mají čtyři děti, pronajmou byt nekonformní chudé fotografce Mie s dospívající dcerou. Tyhle dvě rodiny se postupně pořád víc prolínají, ale od začátku víme, že se jejich odlišné světy střetnou a povede to ke katastrofě…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2017 , Odeon
Originální název: Little Fires Everywhere, 2017

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Ohníčky je fascinujícím pohledem na životy dvou odlišných rodin. Autorka mistrně zobrazuje komplikované vztahy a mateřství v různých podobách. Příběh se postupně odkrývá a čtenář je vtahován do emocionálního světa postav. Témata jako rasová diskriminace, adopce a osobní oběti jsou zde zpracována s velkou citlivostí. Kniha zanechává silný dojem a nutí k zamyšlení o hodnotách a rozhodnutích v životě. Více v komentářích.

Komu by se kniha Ohníčky všude kolem mohla líbit?

• Čtenáři, kteří hledají emocionální příběhy
  • Milovníci psychologických románů
  • Ti, kdo se zajímají o témata mateřství a rodinných vztahů
  • Fanoušci literatury s hlubokými morálními dilematy
  • Čtenáři, kteří ocení silné ženské postavy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ohníčky všude kolem. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

ZuK1
26.10.2025

Střet dvou rozdílných světů i různého vnímání hodnot, spousta emocí, mateřská láska, polemika o existenci jednoznačně správných řešení a rozhodnutí včetně z nich plynoucích důsledků, to vše a mnoho dalšího nabízí tato velmi čtivá a zajímavá knížka.

všech 287 komentářů

Související novinky - Ohníčky všude kolem (3)

Novinka od autorky románů Vše, co jsme si nikdy neřekli a Ohníčky všude kolem

03.06.2023

Knižní novinky (45. týden)

01.11.2020

Knižní novinky (6.11. - 19.11.)

07.11.2017

Ocenění knihy (1)

2017 - Goodreads Choice Awards (Best Fiction)

Kniha Ohníčky všude kolem v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 317x
v Mé knihovně461x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi