Obrázky z moderních československých dějin (1945–1989) přehled
Jiří Černý
Obrázky z dějin série
< 3. díl
Víte, kdo poprvé vyslovil výraz železná opona? Patřilo Československo mezi první tři země, kde se začaly stavět domy z panelů? V kterých částech Prahy nastupovali lidé do stanic metra Fučíkova, Moskevská, Leninova? A podařilo se někomu překonat rekord Emila Zátopka z olympijských her v Helsinkách v roce 1952, na kterých vyhrál hned 3 zlaté medaile? Na tyto otázky a spoustu dalších najdete odpovědi v této výjimečné obrázkové publikaci. Bohatě ilustrovaný komiks provází dějinami poválečného Československa a érou totality ve všech jejích podobách. Přístupnou a srozumitelnou formou přivádí mladé čtenáře ke komplikované a proměnlivé době let 1945–1989 v Československu, která v mnohém předurčila i současný vývoj demokratické společnosti. Dospěláci zase zavzpomínají na svoje dětství a mládí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obrázky z moderních československých dějin (1945–1989). Přihlašte se a napište ho.
Určitě výborná kniha pro děti, dospívající a i dospělé, co je to učili v jejich době výuky trochu jinak.
Jen je vtipné, že se mi tato kniha dostala do ruky náhodou a teprve pak si přečtu díl 2. a pak díl 1.
Jde o skvělou knížku, která stručně a jednoduše dovede seznámit se základními kapitoly našich moderních dějin. Kapitoly jsou zpracované přehledně a i přes jednoduchý text a množství obrázků jsou bohaté na informace. Myslím, že to vnímám jinak, jelikož jsem si v podstatě velkou část informací v knížce pouze zopakoval, ale zároveň si myslím, že pro (biligvní) děti na druhém stupni základní školy - kvůli kterým jsem to v prvé řadě četl - to ocení a pomůže jim to se s českými dějinami seznámit.
Je tu další Knihománie
18.10.2016
Ocenění knihy (1)
2017 -
Cena Muriel
(Nejlepší původní kniha)
Kniha Obrázky z moderních československých dějin (1945–1989) v seznamech
v Mé knihovně | 77x |
20. století Československo komiksy komiksy pro děti české dějiny české komiksy dějiny pro děti a mládež československé dějinyAutorovy další knížky
2007 | Obrázky z českých dějin a pověstí |
2016 | Obrázky z moderních československých dějin (1945–1989) |
2004 | Obrázky z dějin zeměpisných objevů |
2011 | Obrázky z československých dějin |
2004 | Kolik váží lidská hlava? 101 otázek a opovědí pro zvídavé mozky |
Knížka je úžasná. Je plná dobových detailů, ale zároveň není přesycená zbytečnými informacemi. Jistě výborně slouží i jako učební pomůcka učitelům, aby dětem jednodušeji a zároveň zábavně předali historické povědomí.