Obrázky z českých dějin a pověstí přehled

Zdeněk Adla, Jiří Černý, Pavel Zátka

Obrázky z dějin série

7., upravené a rozšířené vyd. Oblíbená knížka obrázkových seriálů, která hravou, humornou, ale výstižnou formou přibližuje čtenářům nejstarší i novější dějiny naší vlasti. Autoři vyprávějí o příchodu praotce Čecha, o Bivojovi, o Libušině proroctví, o Karlu IV., o Janu Husovi, o Golemovi, avšak i o slavných spisovatelích, hudebních skladatelích, vědcích a vynálezcích. Knížka končí vznikem Československé republiky v roce 1918. Historii svého národa by měl znát každý člověk, a tato publikace může znamenitě pomoci k našemu poznání.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha o české historii je velmi oblíbená mezi čtenáři všech věkových kategorií. Její jednoduché a přehledné zpracování přitahuje jak děti, tak dospělé. Mnozí čtenáři oceňují komiksovou formu, která činí učení zábavnějším. Historie je podána zajímavě, což motivuje k dalšímu zkoumání minulosti našeho národa. Kniha se stala nostalgickým klenotem, který si lidé rádi připomínají i po letech. Více v komentářích.

Komu by se kniha Obrázky z českých dějin a pověstí mohla líbit?

• Rodiče hledající vzdělávací materiály pro děti
  • Milovníci české historie a kultury
  • Čtenáři preferující komiksovou formu
  • Nostalgici vzpomínající na dětství
  • Učitelé hledající inspiraci pro výuku

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obrázky z českých dějin a pověstí. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

bazyk21
23.01.2026

vzpomínka na dětství... v dějepise nás učili zejména dějiny dělnické třídy a KSČ, takže díky této knize jsem měl alespoň povědomí o české historii a navíc zábavnou formou

všech 86 komentářů

Související novinky - Obrázky z českých dějin a pověstí (0)

Kniha Obrázky z českých dějin a pověstí v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně287x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi