O zvířátkách a divných věcech přehled

Alois Mikulka

Mohlo by se zdát, že ta knížka nemá ani hlavu, ani patu. Na jedné z posledních stránek se v ní zabydlela nepořádná kometa. Naproti mezi řádky zase odpočívá v garáži maličké bleděmodré cililink autíčko, které bude za chvíli potřebovat pomoc. O pár listů vpředu právě vstává stonožka, zrovna si zívla, protáhla se a povídá: „Úůů-f! A dnes půjdu na fotbal.“ A uprostřed toho všeho se právě chystá nastoupit do rakety kvíčala. Má zobák dlouhý jako pinzeta a letí na žížalí hvězdu. Že to ani trochu nedává smysl? Že se tu dějí divné věci? Jen poslouchejte a zjistíte, že je všechno úplně v pořádku. Ta tenká knížka totiž umí kouzlit se slovy.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O zvířátkách a divných věcech. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Michla76
23.09.2013

Tato kniha je vskutku tím, co se dá od Aloise Mikulky čekat. Originální napínavé a citlivě humorné příběhy, které samozřejmě končí dobře. Nudných klišé se tu nedočkáte. Ostatně těžko od člověka, jenž se nezdráhá nazvat Zlatovlásku potvorou jednou (ne v této knížce).
Moje nejmilejší dětská kniha od doby, co umím číst. Měly jsme ji se ségrou po strýcích. Naštěstí. Dělá mi radost dozdvědět se cestou Databazeknih, že Alois Mikulka se konečně dostává do čítanek. Pro jemnou a tvárnou dětskou duši a fantazii ideální autor.

všech 2 komentářů

Související novinky - O zvířátkách a divných věcech (0)

Kniha O zvířátkách a divných věcech v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně7x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi