O lidských povahách přehled
Někomu nevadí nekonečné čekání, holt je trpělivý. Jiný musí pořád něco dělat, je pracovitý. Nepořádný člověk si neuklidí, ani kdyby trakaře padaly, protože proč? Smíšek se rád směje a suchar nerozumí vtipům. Jsme všichni stejní, lidé z masa a kostí, ovšem povahu tu máme každý jinou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O lidských povahách. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
Související novinky - O lidských povahách (1)
Planoucí koruny, Beze strachu a další knižní novinky (43. týden)
20.10.2024
Kniha O lidských povahách v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 2x |
| v Doporučených | 2x |
| v Mé knihovně | 1x |
| v Chystám se číst | 10x |
| v Chci si koupit | 4x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
povahové vlastnostiŠtěpánka Sekaninová také napsal(a)
| 2017 | Velká kniha sněhu a ledu |
| 2018 | Strach má velké oči |
| 2019 | Barvy v přírodě |
| 2018 | Velké vlakové dobrodružství - Za zajímavostmi světa |
| 2018 | Příběhy obrazů a soch |

86 %
71 %

ČVd 4 Název má 3 slova. V obsahu je 23 povah, kdy kromě jediné – pýchy – jsou všechny ve dvojicích, protilehlých. Např. optimismus a pesimismus, odvaha a zbabělost, vtipnost a suchar. Nevím proč autoři udělali u pýchy výjimku, když v textu je – pokora – doslova uvedena jako opak pýchy.
Děti od 6 let a myslím dle našeho případu i mladší budou nadšené. Ilustrace jsou krásné, názorné, je zřejmá situace, která se k dané povaze vztahuje a navíc je to i zábavnou formou. Děti si umí hnedle něco nebo i někoho vybavit. TOHLE je opravdu KNIHA, kterou mohou dospěláci moc pěkně využít pro výchovu ratolestí!
A tohle setkání s lidskou povahou by mělo potkat každého, děti i dospělé.... třeba by se pak mezi námi vyskytovalo více těch + povah než – povah!