Nultá hodina přehled
Policista Battle série
< 5. díl
Gull's Point, přímořské sídlo lady Tressilianové nacházející se v rybářské vesnici Saltcreek, hostí na první pohled tak trochu zvláštní společnost: ve stejnou dobu – na sklonku léta – sem zamíří chráněnec zesnulého sira Tressiliana a slavný tenisový hráč Nevile Strange, jeho současná i bývalá manželka a rovněž dvojice mužů, s nimiž tyto dvě ženy pojí nedořešené milostné vztahy. Shoda okolností přivádí do blízkého Saltingtonu také inspektora Battlea. Zdánlivě nesouvisející události, které spájí právě jen místo, kde se odehrály, totiž okolí Saltcreeku, se začnou proplétat a napětí v Gull's Point vyvrcholí v „nulté hodině“ – vraždou lady Tressilianové. Inspektora Battlea čeká těžký případ, protože se zdá, že k tomuto činu neměl nikdo motiv…... celý text
Originální název: Towards Zero, 1944
Co říkají o knize uživatelé?
Detektivka Nultá hodina, i bez známých postav, zaujme čtenáře skvělou zápletkou. Autorka opět dokázala vytvořit napínavý příběh plný překvapení. Atmosféra je temná a tajemná, což dodává příběhu na atraktivitě. Někteří čtenáři však vyjadřují zklamání nad absencí oblíbených postav a složitostí vyprávění. Více v komentářích.
Komu by se kniha Nultá hodina mohla líbit?
- Fanoušci detektivních románů
- Čtenáři, kteří mají rádi napětí a záhady
- Milovníci klasické literatury
- Ti, kdo ocení propracované zápletky
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nultá hodina. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 102 komentářůSouvisející novinky - Nultá hodina (1)
Vychází Mrtvá zóna, Temný amulet a další knižní novinky (39. týden)
25.09.2022
„Láska se promění v nenávist mnohem snadněji, než si myslíte.“
„Tyhle věci jsou na nás sesílány proto, abychom si z nich vzali ponaučení!“
všech 3 citátů najdete u autoraKniha Nultá hodina v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 906x |
| ve Čtenářské výzvě | 135x |
| v Doporučených | 43x |
| v Mé knihovně | 430x |
| v Chystám se číst | 93x |
| v Chci si koupit | 20x |
| v dalších seznamech | 6x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Agatha Christie také napsal(a)
| 2017 | Deset malých černoušků |
| 2003 | Vražda v Orient-expresu |
| 2004 | Smrt na Nilu |
| 2001 | Záhada na zámku Styles |
| 1986 | Zapomenutá vražda |

78 %
83 %

Knihu jsem si vybrala v rámci čtenářské výzvy, kde se datum vydání knihy shodovalo s datem narození jednoho z mých rodičů. A co k tomu dodat?
Jedna z mnoha úžasných knih Agathy, kde jsem postupně tipovala snad všechny postavy jako podezřelé a jak to dopadlo? Vrahem byla samozřejmě osoba, kterou jsou vůbec nepodezřívala, což se mi v případě této autorky stává skoro pokaždé. Napínavé romány této autorky jsou zcela oprávněně stále velmi oblíbené, mnohokrát zfilmované a na předních příčkách tohoto žánru. Jednoznačně detektivní klasika!
„Mám rád dobré detektivky,“ řekl. „Jenomže všechny začínají v nepravou chvíli! Začínají vraždou. Vražda je ale konec. Příběh začíná dlouho předtím – někdy dokonce o celá léta dřív – všemi těmi příčinami a událostmi, které svedou jisté lidi na jisté místo v jistou hodinu jistého dne.
Všechno se sbíhá k danému bodu. A pak, když přijde čas všechno to vyvrcholí. V nulté hodině."