Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal? přehled

Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal?
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471422/bmid_novinarem-v-cine-yQK-471422.jpg 5 756 756

Novinářem v Číně série

1. díl >

Tváří v tvář současné Číně. Vzpomínky, dojmy a osobní prožitky zkušeného novináře. Když Tomáš Etzler přistál v říjnu 2006 v Pekingu, Čínu téměř neznal. V následujících letech zde však připravil stovky reportáží a zažil řadu silných příběhů. Jak v nejlidnatější zemi světa žijí běžní lidé? Čemu v totalitní Číně čelí novináři, kteří zpracovávají události, jež se komunistická vláda snaží skrýt? Pronikavý vhled do čínské reality ji ukazuje v syrových barvách osobních zážitků jako ambiciózní mocnost, jež si nárokuje životy svých občanů.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal?. Přihlašte se a napište ho.

knihveru
04.06.2025 3.5 z 5

Bylo to docela dobré, ale strašně mě štvalo, jak autor neustále zmiňoval, jaký alkohol kde koupil a co kde vypil. Mě jako čtenáře nezajímá, kolik plechovek piva do sebe autor kdy obrátil.

manka71
22.05.2025 5 z 5

Rozhodně stojí za přečtení nebo poslech. Čína nepatří k zemím do kterých bych chtěla cestovat, proto jsem ji na pultech přehlížela, což byla chyba. Knihu mi doporučila známá a jednotlivé příběhy mi doslova vyrážely dech. Jediné co mi nesedělo, když zpočátku autor přirovnával Čínu k bývalému Československu, já v osmdesátkách vyrůstala, zdravotnictví bylo zadarmo, spoustu zájmové činnosti, celá třída jsme mohli na lyžák, každé léto skvělé tábory v Beskydech nebo okolních státech, zimní i letní dovolené s rodiči po celé ČR, ale i v NDR... o tomhle si obyčejní Číňané nemohou nechat ani zdát.
Je mi líto obyčejných lidí, kteří v Číně musí žít a po přečtení myslím, že změna je v nedohlednu.
Jinak je kniha úžasná a klobouk dolů před panem Etzlerem, opravdu skvělý reportér.

Vydra57
13.04.2025 5 z 5

Skvěle napsaná kniha, vhled do čínských poměrů je skutečně frustrující.

10 nejprodávanějších knih minulého týdne (populárně naučná)

02.12.2021

Knižní novinky (36. týden)

05.09.2021

Kniha Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal? v seznamech

v Přečtených1 020x
v Mé knihovně269x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)