Nouzový východ přehled
Román renomovaného amerického spisovatele Richarda Yatese (1926–1992), srovnatelného s takovými autory jako F. S. Fitzgerald nebo E. Hemingway a u nás dosud opomíjeného, se stal bestsellerem hned při prvním vydání v roce 1961. Je příběhem Franka a April Wheelerových, nadějného mladého páru znuděného banalitou předměstského života, který touží být výjimečný. Richard Yates se srdceryvným soucitem a vhledem ukazuje, jak rozhodnutí Franka a April změnit svůj život k lepšímu vede ke zradě a tragédii. Filmová verze románu v režii Sama Mendese bude uvedena do kin 29. ledna 2009 s Leonardem di Capriem a Kate Winsletovou v hlavních rolích.... celý text
Originální název: Revolutionary Road, 1961
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nouzový východ. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 23 komentářůSouvisející novinky - Nouzový východ (0)
Kniha Nouzový východ v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 176x |
| ve Čtenářské výzvě | 8x |
| v Doporučených | 13x |
| v Mé knihovně | 32x |
| v Chystám se číst | 83x |
| v Chci si koupit | 15x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
zfilmováno partnerské vztahy americká literatura zrada manželství psychologické romány manželská krize společenské rományRichard Yates také napsal(a)
| 2009 | Nouzový východ |
| 1966 | Pět druhů osamění |
| 2009 | Velikonoční průvod |
| 2010 | Dobrá škola |
| 2012 | Leto v Cold Spring Harbor |

84 %
74 %
Nouzový východ
Vnějšímu světu by se mohlo zdát, že Frank a April žijí americký sen. Oni sami však takovým fádním životem pohrdají. Chtějí víc. Myslí si o sobě víc. Nouzový východ je esencí zoufalství, povýšenosti, neporozumění, přezíravosti. Ale také o strachu dělat změny, rolích, ze kterých se těžko vystupuje, a drtivosti některý životních (ne)rozhodnutí. Párkrát jsem musela přestat číst, protože ta beznaděj byla skoro hmatatelná. Stejnojmenný film s Kate Winslet a Leonardem DiCapriem mnohé z toho zachytil, ale kniha vás do hlav ústřední dvojice vpustí víc.