Noci běsů přehled

Kateřina Šardická

Před dvanácti lety ze zapadlé vesnice v pohraničí, kde platí vlastní pravidla a lidé stále věří ve staré bohy, zmizely beze stopy čtyři děti. Teď se vrátili jako dospělí lidé. Mezi nimi i Astrid Mahlerová. Ona ani ostatní si nepamatují, kde celou dobu byli a co se jim stalo. Netuší, kde zůstal čtvrtý zmizelý – Astridin bratr Max. Během podivných zimních večerů na přelomu roku, kdy se podle pověr stírá hranice mezi světem reálným a magickým, se musí Astrid vypořádat nejen se strachem, ale i s rodinnými tajemstvími. Tuší, že za nocí, kdy pátrá po bratrovi, kráčí vesnicí stvoření, která do našeho světa nepatří? Jsou její děsivé sny jen obyčejné noční můry, nebo mají ke skutečnosti blíž, než by si kdo pomyslel?... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Noci běsů zaujme čtenáře svým tajemným příběhem zasazeným do slovanské mytologie. Atmosféra je temná a plná nadpřirozených prvků, což dodává příběhu zvláštní kouzlo. Mnozí čtenáři oceňují autorčin styl a schopnost vykreslit napětí. Někteří však postrádají hlubší vztah k postavám a považují tempo vyprávění za pomalejší. Celkově se jedná o čtivý a zajímavý příběh, který vyvolává silné emoce a podněcuje k zamyšlení. Více v komentářích.

Komu by se kniha Noci běsů mohla líbit?

• Fanoušci slovanské mytologie
  • Čtenáři hledající temné příběhy
  • Milovníci atmosférických románů
  • Ti, kdo ocení originální vyprávění
  • Čtenáři mladší generace

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noci běsů. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

kedlis
23.08.2025

(SPOILER) Pohraniční vesnička v nespecifikovaném časovém období mi mnohdy svými obyvateli připomínala Derry z It od Stephna Kinga. Anotace mě nalákala a musím říct, že jisté momenty napětí, noční můry a běsy měly opravdu dobrou mrazivou atmosféru a nářečí, použité tradice a pochmurnost vesnice to celé dokreslovali. Někdy ale příběh působil neúplně a plácali jsme se na místě bez jasného cíle, bohužel k postavám jsem také moc nepřilnula. Role Astrid a její "moc" mohla být více objasněna, stejně tak nočnice, které za mě nebyl poskytnut dostatečný prostor, odhalení Gusta mě taktéž moc nenadchlo.
Celkově to ale nebylo špatné, příběh je zajímavý a drží Vás v napětí co přijde dál.

"Ulehnu, usnu a probudím se, neboť síly zla na mne nemohou."

všech 219 komentářů

Související novinky - Noci běsů (1)

Knižní novinky (39. týden)

20.09.2020

Ocenění knihy (1)

2020 - HumbookAwards (Česká kniha roku - 2. místo)

Kniha Noci běsů v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně334x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi