Noc přehled
Martin Servaz série
Čtvrté pokračování bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem. Během vyšetřování vraždy na ropné plošině narazí norská inspektorka Kirsten Nigaardová na sérii fotografií. O pár dní později sedí v toulouské kanceláři kriminalisty Martina Servaze, který si snímky se zájmem prohlíží. Je na nich on sám zachycený objektivem nepolapitelného sériového vraha Juliana Hirtmanna. To ale není vše. Na dalším snímku je malé dítě, Gustav. Pro Kirsten a Martina začíná děsivá výprava s ještě děsivějším nepřítelem na jejím konci.... celý text
Originální název: Nuit, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noc. Přihlašte se a napište ho.

Miniera mám ráda, každopádně s postupe série mi vadí jakési opakování určitých motivů – překombinovanost, "nesmrtelný" vyšetřovatel, zrady... To všechno se prolíná skrze jeho dílo a občas je to otravné.
Mimo to se mi však kniha líbila. Ačkoliv je děj spletitý, nakonec si vše hezky "sedne" a dává to smysl. Líbí se mi i velká promyšlenost série a různé odkazy na kulturu. Uvidím, jak se bude série vyvíjet.
Ještě malá poznámka. Provedení audioknihy je mizerné... Pan Jiří Žák čte knihu jednotvárně, vadilo mi, jak komolil anglické názvy (zavánělo to nepřipraveností, v moderní době není těžké najít si výslovnost slovíček z jiných jazyků). Načtení knihy mi kazilo zážitek z poslechu. Doporučuji si tedy knihu přečíst ve fyzické podobě, věřím, že si tak četbu užijete více!

Audiokniha
Interpret: Jiří Žák
Mám pocit, že přednes pana Žáka je knihu od knihy depresivnější a výkon slabší a slabší. Chtělo by to změnu. Opravdu zcela vážně přemýšlím, zda by byl můj prožitek z četby lepší pokud bych zvolila klasickou knihu.
Autorův marketingový plán jsem zcela jasně pochopila. Pokud se chcete dozvědět jak to celé dopadne, musíte přečíst všech 4 360 stran této série.
Že je to celé strašně překombinované a z celkem sympatického a inteligentního policisty se postupem času stal nesmrtelný a sebestředný člověk, je věc druhá. No a všemocného a nepolapitelného Hirtmanna mám už taky plné zuby!
Z mého hodnocení zcela jasně vyplívá, že mě tento díl nijak nenadchl. Zda celu sérii dočtu ukáže čas.
Související novinky - Noc (5)
Splétač větrů, Stíny zlatých srdcí a další knižní novinky (21. týden)
18.05.2025
10 nejprodávanějších eknih (březen)
05.04.2018
10 právě čtených knih podle uživatelů (březen)
15.03.2018
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Noc v seznamech
v Přečtených | 2 348x |
v Mé knihovně | 654x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Ač tuhle sérii mám fakt ráda. U tohohle dílu se odehrálo všechno, čeho jsem se u všech knih bála.
A máme tu opět nesmrtelného super hrdinu. A hlavně asi nedosažitelného. Vlastně si dělá, co sám chce. I na úkor všeho, co se kolem děje. Chápu, že byl nucen situací, ale i tak... Za mě to začalo být zbytečně moc komplikované. Což příběhu uškodilo. Při tom, to má zase super zvraty.
Jsem z tohoto dílu opravdu plná rozporuplných emocí. Jsem naštvaná, že z hlavního hrdiny se dělá nadčlověk. A zároveň mě ten děj celé série dost baví. Tak snad další díl , bude torchu víc při zemi....