Nikdy, nikdy, nikdy přehled
Odjakživa věděla, že děti nechce. Osm let už chodí s Philipem a vždycky byli zajedno, že je mít nebudou – aspoň doteď. Philip si totiž začíná uvědomovat, že by se možná otcem stát chtěl… Do toho jejich nejlepší kamarádi čekají první dítě a matka by si přála vnoučata. Najednou jsou všude novopečení rodiče, porody nebo kamarádi, kteří mají pocit, že jim utíká čas, zatímco ona sama si stojí za svým rozhodnutím děti nemít. Nebude toho ale jednou litovat?... celý text
Originální název: Aldri, aldri, aldri, 2019
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Nikdy, nikdy, nikdy" se zabývá tématem bezdětnosti a životními volbami, které s tím souvisejí. Mnozí čtenáři oceňují, jak autorka zachytila dilema hlavní hrdinky, která se rozhodla nemít děti. I když se setkává s tlakem okolí, její rozhodnutí je silné a promyšlené. Příběh vyvolává emoce a nutí k zamyšlení nad tím, co znamená být matkou a jaké jsou alternativy. Čtenáři chválí styl psaní a hloubku myšlenek, které kniha přináší. Závěr příběhu je považován za autentický a nezklamávající. Více v komentářích.
Komu by se kniha Nikdy, nikdy, nikdy mohla líbit?
- Ženy, které se potýkají s otázkou mateřství
- Čtenáři hledající hluboké úvahy o životních volbách
- Milovníci silných a emotivních příběhů
- Osoby, které se zajímají o společenské normy a předsudky
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nikdy, nikdy, nikdy. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 69 komentářůSouvisející novinky - Nikdy, nikdy, nikdy (1)
Šest sežehlých růží, Nova a další knižní novinky (17. týden)
20.04.2025
„Nemám strach, že to nepřetrvá, mám strach, že budu uvězněná ve vztahu, který bolí. S partnerem se můžeš rozejít, můžeš se rozvést, můžeš ho opustit a už s ním nikdy nepromluvit. Dítě ale opustit nejde, mámou se stáváš napořád. (str. 207)“
„Může být člověk opravdu šťastný, když si všichni kolem něj myslí, že šťastný není? (str. 227)“
všech 4 citátů najdete u autoraKniha Nikdy, nikdy, nikdy v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 9x |
| v dalších seznamech | 8x |

90 %
78 %
Nikdy, nikdy, nikdy
Kniha mě ze začátku hodně bavila, ale druhá půlka už byla spíš utrpení. Číst pořád dokola, proč hlavní postava děti nechce, co by se asi stalo, kdyby je měla, co se asi stane, když je mít nebude, bylo docela ubíjející. Hrdinka celou knihu opakuje svoje nikdy, nikdy, nikdy... protože vždycky věděla, že děti nechce. Svoji volbu musí obhajovat před společností a přitom pořád rozebírá, co by bylo kdyby. Podle popisu mi byla nesympatická, připadala mi chladná, stažená do svého vlastního světa knih a koček. Autorka bohužel nijak neobjasňuje, proč je taková - asi náhodou. Potvrzuje tak společenský stereotyp, že žena bez dětí je nějaká divná, neúplná, neustále se zabývající sama sebou.