Nikam
přehled
Konec světa nastal jednoho letního dopoledne. Většina lidí se zhroutila v křečích a na místě zemřela, jiní spáchali sebevraždu, další se proměnili v agresivní násilníky, část se stala otroky záhadných „lovců“... Hrstce přeživších nezbylo nic jiného než utíkat a skrývat se. Aspoň takhle je tomu v Českých Budějovicích, kde se postkatastrofický román Nikam převážně odehrává. Prozaik Dalibor Vácha je laureátem Literární ceny Knižního klubu a autorem tří historických románů.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha vyvolává rozporuplné pocity mezi čtenáři. Někteří ji považují za skvělou a originální, jiní se potýkají s chaotickým vyprávěním a množstvím postav. Kritici zmiňují, že příběh je těžko sledovatelný a postavy se často splývají. Styl psaní vyvolává různé reakce, od nadšení po zklamání. I přes nedostatky se najdou čtenáři, kteří oceňují realistické zpracování a atmosféru apokalyptického světa. Více v komentářích.
Komu by se kniha Nikam mohla líbit?
- Fanoušci postapokalyptických příběhů
- Čtenáři, kteří mají rádi realistické charaktery
- Milovníci české literatury
- Ti, kdo hledají originální sci-fi
- Čtenáři s odolností vůči brutalitě
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nikam. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 47 komentářůSouvisející novinky - Nikam (0)
Kniha Nikam v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 155x |
| ve Čtenářské výzvě | 38x |
| v Doporučených | 10x |
| v Mé knihovně | 118x |
| v Chystám se číst | 75x |
| v Chci si koupit | 15x |
| v dalších seznamech | 6x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
brutalita konec světa apokalypsa mimozemšťané Prachatice české sci-fi České Budějovice postapokalyptická sci-fiDalibor Vácha také napsal(a)
| 2021 | M+B+M: Mašín, Balabán, Morávek |
| 2016 | Nikam |
| 2014 | Červenobílá |
| 2022 | Smrt na kůru |
| 2015 | Hranice |

90 %
64 %

Nikam
Mám moc knížky Dalibora Váchy s historickou tématikou. Líbí se mi, jak se umí vcítit do skutečné osobnosti a přemýšlí jako on, ale tady mě to prostě nebavilo.