Nikam

Dalibor Vácha

přehled

Konec světa nastal jednoho letního dopoledne. Většina lidí se zhroutila v křečích a na místě zemřela, jiní spáchali sebevraždu, další se proměnili v agresivní násilníky, část se stala otroky záhadných „lovců“... Hrstce přeživších nezbylo nic jiného než utíkat a skrývat se. Aspoň takhle je tomu v Českých Budějovicích, kde se postkatastrofický román Nikam převážně odehrává. Prozaik Dalibor Vácha je laureátem Literární ceny Knižního klubu a autorem tří historických románů.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha vyvolává rozporuplné pocity mezi čtenáři. Někteří ji považují za skvělou a originální, jiní se potýkají s chaotickým vyprávěním a množstvím postav. Kritici zmiňují, že příběh je těžko sledovatelný a postavy se často splývají. Styl psaní vyvolává různé reakce, od nadšení po zklamání. I přes nedostatky se najdou čtenáři, kteří oceňují realistické zpracování a atmosféru apokalyptického světa. Více v komentářích.

Komu by se kniha Nikam mohla líbit?

• Fanoušci postapokalyptických příběhů
  • Čtenáři, kteří mají rádi realistické charaktery
  • Milovníci české literatury
  • Ti, kdo hledají originální sci-fi
  • Čtenáři s odolností vůči brutalitě

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nikam. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

bohumir.zenkl
02.01.2023

Mám moc knížky Dalibora Váchy s historickou tématikou. Líbí se mi, jak se umí vcítit do skutečné osobnosti a přemýšlí jako on, ale tady mě to prostě nebavilo.

všech 47 komentářů

Související novinky - Nikam (0)

Kniha Nikam v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně118x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi