Obálka knihy Něžná je noc

O knize Něžná je noc

Psychologický román jednoho z předních amerických autorů meziválečného období o mladém psychiatrovi, který se ve Švýcarsku ožení s milionářskou dcerou, částečně vyléčenou z těžké duševní choroby, a péčí o tuto duševně chorou ztrácí postupně síly v té míře, jak je jeho žena získává. Autor v něm důvěrně proniká do luxusního, avšak duchovně sterilního života americké smetánky v Evropě a podrobuje ji nemilosrdné kritice s platností sociálního dokumentu doby.

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha vyvolává rozporuplné pocity. Někteří čtenáři ji považují za fascinující psychologický román, jiní ji kritizují za zdlouhavost a nedostatek akce. Autorův styl psaní je však často chválen pro svou krásu a schopnost zachytit prázdnotu postav. Děj se soustředí na komplikované vztahy a psychické problémy, což některým čtenářům přináší hlubší zamyšlení, zatímco jiní se cítí odtažití od tématu. Celkově se zdá, že kniha má své silné i slabé stránky, které oslovují různé čtenářské skupiny. Více v komentářích.

Komu by se kniha Něžná je noc mohla líbit?

• Čtenáři, kteří ocení psychologické romány
  • Milovníci klasické literatury
  • Ti, kdo se zajímají o mezilidské vztahy
  • Fanoušci autorova stylu psaní
  • Čtenáři hledající hlubší významy v literatuře

Kniha Něžná je noc v seznamech uživatelů

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 123x
v Mé knihovně563x

Nechci na tobě, abys mě měl takhle rád pořád, ale chci, aby sis to pamatoval. Někde ve mně bude vždycky ten člověk, kterým jsem dnes večer.

To raději tajemství vyžvaň rozhlasem, otiskni je v bulvárním plátku, ale nikdy je nesvěřuj člověku, který se víc než třikrát nebo čtyřikrát denně napije.“

všech 12 citátů najdete u autora

Související novinka - Něžná je noc

Nové eknihy zdarma (únor)

04.02.2020

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi