Něžná (1 povídka) přehled

Něžná (1 povídka)
https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81203/bmid_nezna-oNZ-81203.jpeg 4 423 423

Něžná, nevelká novela se řadí ke skvostům Dostojevského psychologické povahokresby. Autor zachycuje svého hrdinu v mezní situaci - jeho žena spáchala sebevraždu. Jak se to stalo? proč k tomu došlo? Zmateně se ptá hrdina sám sebe a chce se dobrat pravdy.

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Melantrich

Кроткая (Krotkaja), 1876

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Něžná (1 povídka). Přihlašte se a napište ho.

Aliet22
01.04.2025 3.5 z 5

Měla jsem to hotové snad do hodiny. Krátké, ale dojemné. No, to je možná silné slovo. Hlavní postavu jsem nesnášela od první chvíle (poslední dobou se mi to stává nějak často). Ani postava Něžné tomu nepomáhala. Nakonec se mi ale hlavní postava a její naprostý nedostatek jakýchkoli rozněžnělých citů (jestli i neschopnost něco více cítit) docela líbily. Jeho láska neláska, která chtěla všechno vlastnit, mi vlastně připomněla některé lidi.

jos_sep
31.03.2025 3.5 z 5

Zakoupeno jen za účelem navýšení objednávky. Nějak jsem si ani neuvědomil, že se jedná o kratičkou povídku. Upřímně mě až tolik nezaujala.

capricorn__
25.02.2025 5 z 5

Příběh sice krátký, ale to mu nic neubírá na kvalitě. Děj mi trochu připomíná "Zápisky z podzemí", ale v rámci této povídky jde autor rychleji "k věci". Vypravěč příběhu je nepříjemný a krutý - nevyhnutelný konec je jasný už v prvních kapitolách, a o to je pátrání po příčině napínavější. Samotný závěr mě hodně překvapil.

Kniha Něžná (1 povídka) v seznamech

v Mé knihovně144x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)